Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nudie Snacks - Caulifower Crisps

Bloemkoolchips bestaat voor 40% uit Schotse bloemkool

Het Britse innovatieve merk Nudie Snacks heeft een nieuw product op de markt gebracht dat gemaakt is van groenten die normaal gesproken weggegooid zouden worden. De Caulifower Crisps van het bedrijf zijn gemaakt van 40% verse Schotse bloemkool en zijn in twee verschillende smaken verkrijgbaar: kaas-gekarameliseerde ui en katsu-kerrie.

De producent achter dit merk maakt, in overeenstemming met de bedrijfsethos, chips op basis van planten die een gezonder alternatief zijn dan de ingrediënten van reguliere chips. Zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen zijn de bloemkoolchips suikerarm en 40% lager in verzadigd vet dan traditionele aardappelchips, wat het een gezondere snackoptie maakt.

Volgens feast-magazine.co.uk gebruikt de producent groenten die vaak worden weggegooid, omdat ze niet voldoen aan de standaard vorm- en grootte-eisen.

Tracey Hogarth, oprichter van Nudie Snacks: "Wij zijn de eersten die dit product op de markt brengen. Het is de perfecte snack en doet geen concessies aan smaak of kwaliteit. Met gezondheidsrisico's die samenhangen met diabetes, obesitas en corona is het nog nooit zo belangrijk geweest om je immuunsysteem en darmgezondheid in goede conditie te houden."

Een zakje Cauliflower Crisps van 22 gr bevat slechts 118 calorieën en het product is geschikt voor mensen die een veganistisch, vegetarisch, glutenvrij en/of zuivelvrij dieet volgen.

De nieuwe lijn is verkrijgbaar via de webshop van het bedrijf.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven