Turkse hardfruitteelt blijft groeien

Zowel de appel- als de perenproductie in Turkije nemen structureel toe, stelt de NFO vast. De afgelopen jaren is van beide soorten hardfruit de productie ieder jaar weer groter dan het voorgaande, zo blijkt uit de ramingen van Prognosfruit.

Helwig Schwartau van het AMI licht toe dat de Turkse appelexport naar Europa met dubbele groeicijfers toeneemt door de groeiende productie. En Philippe Binard van de World Apple and Pear Association (WAPA) vult aan dat de vraag naar peren in het Midden-Oosten door Turkije binnen de regio wordt ingevuld. De toename van de perenproductie gaat geleidelijk, maar over tien jaar is die toch toegenomen van 360 naar de geraamde 533 miljoen kilo van dit jaar.

Die groei zit alleen in de categorie overige rassen. De appelproductie bedroeg van 2011 tot 2017 ruim tweeduizend miljoen ton, maar is sindsdien sterk toegenomen tot de raming van 3.684 miljoen kilo voor dit jaar. De groei vindt vooral plaats met Gala, Fuji en overige rassen, hoewel tweederde van de productie nog bestaat uit Granny Smith en Golden en Red Delicious.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven