Turkije breidt avocadoteelt en -export uit

"Vorig jaar exporteerden we ongeveer 10 mln avocado's. Dit jaar hopen we dit aantal te verhogen tot 15 mln," aldus Hilmi Sevilgen, voorzitter van de Vereniging van Avocadotelers in Alanya. Sevilgen maakte ook bekend dat Turkije in 2020 70 mln avocado's hoopt te oogsten.

Vorig jaar produceerde het land 50 mln avocado's. De toegenomen vraag naar avocado's komt tot uitdrukking is de groeiende productie, zo benadrukt de voorzitter. 

Dit jaar is het avocado-areaal in Alanya naar 4.500 hectare gegroeid. De regio is goed voor meer dan 70% van het totale aantal avocado's dat in Turkije wordt geteeld. 

"De afgelopen jaren exporteerden we onze avocado's naar Oekraïne, Bulgarije, Griekenland, Roemenië en Rusland. We blijven naar deze markten exporteren, maar onderhandelen in de tussentijd wel met een paar landen in Europa. Ik verwacht dat we onze markten uit zullen breiden met nog eens vijf tot zes landen," zegt Sevilgen. 

Avocadoteler Mehmet Zeybek laat weten zeer tevreden te zijn over de huidige prijzen. "Inmiddels worden in vrijwel heel Alanya avocado's geteeld en ik hoop dat het teeltareaal in de toekomst zal blijven groeien," aldus Zeybek. 

Bron: AA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven