Groei in dubbele cijfers voor vier grootste Britse ketens

Kenia: Tuskys zoekt naar investeerders wegens schulden
De Keniaanse supermarktketen Tuskys zoekt nog voor het einde van deze maand naar nieuwe investeerders. Op last van de mededingingsautoriteit moet het bedrijf voor meer dan omgerekend US$ 25 mln (€ 21,9 mln) aan achterstallige schulden aan leveranciers aflossen. In de afgelopen jaren zijn in Kenia al twee grote supermarktketens failliet gegaan. Ook is in vier jaar tijd Carrefour via de franchisenemer Majid al Futtaim de derde grootste supermarktketen van het land geworden. Tuskys is met 53 winkels na Naivas de tweede grootste keten van Kenia.
Bron: af.reuters.com 

Minder groei in maandomzet voor Britse supermarkten na versoepeling lockdown
In de vier weken tot 11 juli is de Britse supermarktomzet jaar op jaar met 10% gestegen. Dit groeitempo is minder snel in vergelijking met de weken waarin wegens COVID-19 de lockdown was ingesteld. Nu de lockdownmaatregelen weer worden versoepeld, mogen ondernemingen in de horeca hun deuren weer openen. In de vorige maand was volgens marktonderzoeksbureau Nielsen nog sprake van een omzetgroei van 14%. In de afgelopen periode is de omzet van online supermarkten met 115% gestegen, waarmee dit marktsegment een aandeel in de totale supermarktomzet heeft gekregen van 14%. Morrisons behaalde van de vier grootste Britse supermarktketens de beste resultaten met een omzetgroei van 15,7%. Daarop volgden Tesco en Sainsbury's met respectievelijk 12% en 10,2%. Asda had een omzetgroei van 8,7%. De omzet van de in diepgevroren producten gespecialiseerde keten Iceland steeg met 30,4%. De Duitse discountketens Lidl en Aldi leverden iets van hun marktaandeel in, wat waarschijnlijk te maken heeft met het gebrek aan een uitgebreid online aanbod bij deze retailers.
Bron: reuters.com 

Delhaize komt met nieuw merk voor Servische hypermarkt
De Servische tak van Delhaize gaat op 30 juli de in Belgrado gevestigde Tempo Ada-hypermarkt heropenen als Mega Maxi. Het vernieuwde merk belooft voor klanten een verbeterde winkelervaring met een assortiment aan kwaliteitsproducten tegen voordelige prijzen. Delhaize heeft onder het merk Tempo in totaal 12 hypermarkten, die buiten de grote steden van Servië zijn gevestigd.
Bron: esmmagazine.com 

Groei in dubbele cijfers voor vier grootste Britse ketens
De vier grootste supermarktketens van het Verenigd Koninkrijk hadden volgens marktonderzoeksbureau Kantar in de periode van 12 weken tot 12 juli allemaal groei in de dubbele cijfers. Tesco, dat met een aandeel van 26,7% de marktleider in het Verenigd Koninkrijk is, had een groei in kwartaalomzet van jaar op jaar 15,1%. Sainsbury's, dat een marktaandeel van 14,9% heeft, had een omzettoename van 13,5%. Bij Asda (marktaandeel van 14,1%) steeg de omzet met 11,0%. De sterkste omzetgroei was met 17,4% te zien bij Morrisons, dat hierdoor tot een marktaandeel van 10,3% kwam.
Bron: esmmagazine.com 

VS: Kroger komt tot overeenkomst met lokale vakbonden
Kroger is tot een voorlopige overeenkomst gekomen met 20 lokale afdelingen van de vakbond United Food and Commercial Workers (UFCW). De overeenkomst houdt in dat Kroger zich terugtrekt uit het nationale pensioenfonds van de vakbond. Hierdoor kunnen 33.000 werknemers van Kroger zich aansluiten bij een nieuw pensioenplan, waarmee de zekerheid van een toekomstig pensioen kan worden verbeterd. De voorlopige overeenkomst is goedgekeurd door zowel Kroger als het bestuur van het nationaal fonds. De 20 vakbondsafdelingen hebben toegestemd om de voorlopige overeenkomst ter goedkeuring voor te leggen aan de eigen leden.
Bron: prnewswire.com 

VS: Walmart heeft plannen voor nieuw dc
Walmart heeft plannen aangekondigd voor een nieuw distributiecentrum van US$ 220 mln (€ 192,3 mln) in Dorchester County, vlakbij Ridgeville, South Carolina. Het nieuwe logistieke centrum moet de leveringsketen van Walmart in deze regio versterken. Met de opening van het centrum worden meer dan 1.000 voltijds banen gecreëerd.
Bron: foodlogistics.com 

VS: Lidl opent meer winkels op Long Island
Lidl heeft in de VS openingsdata aangekondigd voor nieuwe vestigingen op Long Island. De winkels komen te staan op twee voormalige Best Market-locaties. Binnenkort wordt begonnen met de renovatie van nog eens drie Best Market-winkels, die aan het begin van volgend jaar als Lidl-filiaal in bedrijf zullen gaan. Aan het einde van 2018 kreeg Lidl 27 Best Market-winkels in de staat New York handen, die nu geleidelijk aan als Lidl-vestiging worden heropend. Er zijn op Long Island al 4 filialen op deze manier actief. De volgende twee winkels zullen op 29 juli in East Meadow en 5 augustus in Patchougue worden heropend.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: veranderingen in directie van Dollar Tree
Dollar Tree heeft aangegeven dat directielid Michael A. Witynski is gepromoveerd tot CEO. De voormalige CEO, Gary Philbin, gaat na een carrière in retail van 40 jaar met pensioen. Philbin was sinds 2001 actief voor Dollar Tree en werd in 2017 aangesteld als CEO. Tot 23 september blijft Philbin lid van de raad van bestuur om zo te helpen bij een soepele overgang.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Stop & Shop komt tot overeenkomst met vakbond over pensioenfonds
Ahold Delhaize heeft bekend gemaakt dat zijn Amerikaanse keten Stop & Shop tot een voorlopige overeenkomst is gekomen met de vakbond United Food & Commercial Workers International Union. De overeenkomst heeft betrekking op het nationale pensioenfonds voor werknemers. Stop & Shop beëindigt zijn deelname aan dit fonds door middel van een transactie, die ook volgens de vakbond in het beste belang van de werknemers is. De voorlopige overeenkomst zorgt ervoor dat het financiële risico voor Stop & Shop wordt verminderd en dat de zekerheid van het pensioenfonds wordt versterkt.
Bron: aholddelhaize.com   

Adevinta neemt eBay-onderdeel over voor US$ 9,2 mld
eBay is tot een overeenkomst gekomen met het in Noorwegen gevestigde Adevinta voor de overname van een afdeling voor rubriekadvertenties. Adevinta, waarvan de Noorse uitgeverij Schibsted de belangrijkste aandeelhouder is, betaalt voor het onderdeel van eBay onder andere door middel van $ 2,5 mld (€ 2,18 mld) in contanten en 540 mln aandelen in Adevinta. De waarde van het eBay-onderdeel is gesteld op $ 9,2 mld (€ 8,04 mld). Door de transactie is eBay nu voor 44% eigenaar geworden van Adevinta. Eerder werd al bekend gemaakt dat Adevinta interesse had in het onderdeel van eBay. Er werd toen echter nog wel uitgegaan van een lagere waarde van $ 8 mld (€ 7,0 mld).
Bron: techcrunch.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven