Gert Middelburg: "Achteraf gezien is de groei te hard gegaan"

Vegetable Market Place (VMP) vraagt faillissement aan

Tholen - Vegetable Market Place, het in Poeldijk gevestigde im- en exportbedrijf, heeft een faillissementsaanvraag ingediend. Hoewel deze aanvraag pas komende dinsdag in behandeling wordt genomen, heeft eigenaar Gert Middelburg deze week zijn klanten en relaties geïnformeerd en zijn de activiteiten gestaakt. Bij VMP waren 11 mensen in dienst.

Als reden voor de faillissementsaanvraag noemt Gert de moeilijke liquiditeitspositie, de Corona-crisis en de minimale marge die in de sector gehanteerd wordt. "We waren begin maart in gesprek met een mogelijke investeerder en ik had veel vertrouwen om met nieuw elan VMP een vervolg te geven, maar helaas heeft deze investeerder zich teruggetrokken vanwege de onzekere situatie met betrekking tot het Covid 19 virus. We betreuren dit ten zeerste, maar er is niet snel uitzicht op een verbetering op de korte of langere termijn waardoor wij het beter vonden deze stap te nemen."

VMP werd in 2001 opgericht en kasgroenten vormden de hoofdmoot. Daarbij werden de groenten voornamelijk van de vrije markt betrokken, al werd ook met een aantal vaste telers samengewerkt. In april 2018 betrok het bedrijf een nieuwe locatie in Poeldijk met 1.600 m2 loodsruimte, vier laaddocks en drie koelcellen. "We zijn vrij onstuimig gegroeid en achteraf gezien is dat te hard gegaan", besluit Gert.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven