Zeegroenten zouden een belangrijke nieuwe voedingsbron kunnen worden

Volgens aquacultuurdeskundigen in Florida zouden zeegroenten in de toekomst weleens een smakelijke nieuwe bron van voeding kunnen worden.

Deze inheemse planten, die in kustgebieden voorkomen, zouden in viskwekerijen kunnen worden geteeld. Deze gewassen zouden zich kunnen ontwikkelen tot een duurzame en milieuvriendelijke voedingsbron. 

Megan Davis, professor aquacultuur aan het Harbor Branch Oceanographic Institute in Fort Pierce, voerde dit voorjaar een 10 weken durend onderzoek uit om de beste teeltomstandigheden voor zeegroenten te kunnen bepalen. Het onderzoek was gericht op zeekraal, zeepostelein en loogkruid. 

Deze planten zijn rijk aan mineralen, zoals zink en jodium, en bevatten veel vitaminen. Davis laat weten nog te wachten op de uitkomsten van een uitgebreide voedselanalyse. 

"Er zijn al veel mensen die zeewier eten maar ik denk dat deze zeegroenten bij een nog breder publiek aan zullen spreken. Ze hebben een knapperige, zilte smaak," zegt Davis. 

Deze zeegroenten komen van nature voor in kustgebieden over de hele wereld. Voor het onderzoek werden de groenten geteeld in bassins waarin ook vissen, garnalen, zee-egels en oesters werden gekweekt. Er werd gebruikgemaakt van drie verschillende hydroponische media: zand, kleikorrels en water met voedingsstoffen. Het afval van het onderwaterleven diende als voeding en bemesting, 

 

Bron: gephardtdaily.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven