Egyptische munt presteert het best binnen de opkomende markten

Volgens een verklaring van het Egyptische kabinet heeft het Egyptische pond de beste prestaties laten zien onder de valuta's van de opkomende markten in de afgelopen drie jaar. Ook werd de valuta van het land het minst beïnvloed door de aanhoudende Covid-19-pandemie.

Het mediacentrum van het kabinet plaatste een infografiek waaruit blijkt dat de wisselkoers van het Egyptische pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar vanaf eind juni 2017 tot eind juni 2020 met 10,8% is verbeterd. De wisselkoers van de Amerikaanse dollar is momenteel ongeveer 15,9 Egyptische ponden.

De verbetering van de lokale valuta kwam ondanks de daling van de deviezenreserves van het land, die daalde van 45,5 miljard dollar (bijna 40 miljard euro) eind februari tot 36 miljard dollar (ruim 31,5 miljard euro) eind mei als gevolg van de Covid-19-crisis, volgens het kabinet.

Xinhuanet.com meldt dat het IMF eind juni een 12-maandelijkse lening van 5,2 miljard dollar (ruim 4,5 miljard euro) voor Egypte heeft goedgekeurd om het land te helpen het hoofd te bieden aan de gevolgen van de Covid-19-pandemie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven