Exotische specerijen in Bemmel: "Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig"

Sinds twee jaar geleden worden in de hoek van een grote kas in tuinbouwgebied NEXTgarden proeven gedaan met het telen van kurkuma en zwarte peper. Exotische specerijen, made in Bemmel, zoals De Gelderlander het samenvatte. "Gele en rode paprika’s waren in de jaren vijftig ook nieuw", zegt Henk Gertsen, Lingewaards tuinder, in de krant.

Rijen dik staan ze mooi te wezen: de kurkumaplanten. Een mooi resultaat, misschien zelfs wel boven verwachting. ,,Met een technische hoogwaardige kas blijkt de teelt van kurkuma eigenlijk helemaal niet zo lastig’’, zegt Erik Janssen, docent-onderzoeker van de HAS (Hogere Agrarische School) in Den Bosch. En dat voor een product dat in Europa nergens op grote schaal wordt gekweekt.

Lees hier het hele artikel. 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven