Amerikaanse ambassadeur verdedigt verlenging pachtovereenkomst Del Monte in Kenia

Kyle McCarter, de ambassadeur van de VS in Kenia, heeft het opgenomen voor Del Monte inzake de verlenging van een pachtovereenkomst. McCarter zei dat de Amerikaanse multinational, die meer dan 8.800 hectare grond pacht in Murang'a en Kiambu, een positieve impact op de lokale gemeenschap heeft gehad. 

De ambassadeur vertelde dat er veel mensen werkzaam zijn bij de fruitverwerker en dat het bedrijf vele scholen heeft laten bouwen of opgeknapt. Hij deed deze uitspraken tijdens een bijeenkomst In Kihiu Mwiri waarbij voedsel werd uitgedeeld en die was georganiseerd door de senator van Murang'a in samenwerking met de Amerikaanse ambassade. 

De pachtovereenkomst van Del Monte verloopt dit jaar en de verlenging ervan wordt tegengehouden door meerdere partijen die willen dat het land aan de gemeenschap wordt overgedragen. 

"Toen ik voor het eerst over de kwestie hoorde, vroeg ik wat het bedrijf allemaal had gedaan voor de gemeenschap en ik kreeg te horen dat er talloze projecten waren ondernomen," zei McCarter. 

De ambassadeur sprak ook met mensen die al jaren werkzaam zijn bij het bedrijf. Zij vertelden hem dat het werk hen in staat stelde om hun kinderen naar school te laten gaan en dat het hun levens had veranderd. 

Hij gaf aan dat hij het bedrijf had gestimuleerd om nog meer te investeren in de lokale gemeenschap en met de lokale bevolking samen te blijven werken. McCarter zei dat de kwestie met betrekking tot een verlenging van de pachtovereenkomst met alle belanghebbenden zou moeten worden besproken om zo tot een vriendschappelijke oplossing te komen. 

Bron: the-star.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven