Nieuw state-of-the-art volledig automatisch hoogbouwvrieshuis op City Terminal Rotterdam

Kloosterboer start bouw van Cool Port II

13 juli aanstaande start Kloosterboer met de bouw van een nieuw state-of-the-art volledig automatisch multi-customer hoogbouwvrieshuis met een opslagcapaciteit van 60.000 palletplaatsen op City Terminal Rotterdam. Naar verwachting wordt het gebouw in januari 2022 opgeleverd.


Artist Impression Kloosterboer Cool Port II

Twee jaar na de realisatie van Kloosterboer Cool Port I, een ultra moderne fruitterminal met combinatie van koel-/en vriescapaciteit, bouwt Kloosterboer nu een state-of-the-art volledig automatisch hoogbouwvrieshuis op City Terminal Rotterdam. Pallets worden aangevoerd door zelflossende of conventionele vrachtwagens en gaan vanuit de expeditiehal via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het vrieshuis, waarin kranen automatisch de pallets op hun plaats zetten.

"Duurzaamheid staat voorop bij Kloosterboer. Het hoogbouwvrieshuis is zo’n 35-45% energiezuiniger ten opzichte van een conventioneel vrieshuis. Het 40 meter hoge gebouw wordt volgens de hoge BREEAM eisen gebouwd. De intentie is om 2.700 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Met de reeds bestaande zonnepaneleninstallatie van 11.000 zonnepanelen op Cool Port I is Kloosterboer in de Rotterdamse haven een voorloper met de opwekking van zonne-energie voor eigen gebruik", aldus het bedrijf. 

Launching customer is Lamb Weston / Meijer, één van de grootste producenten op het gebied van diepgevroren aardappelproducten. Zij kiezen voor logistiek dienstverlener Kloosterboer om haar exportproducten te laten afhandelen door Kloosterboer via de Rotterdamse haven. In de toekomst worden de goederen van Lamb Weston / Meijer vanaf de diverse productielocaties in Nederland bij o.a. Cool Port II aangeleverd. Van daaruit worden de containers geladen en vervolgens per barge vervoerd naar de containerterminals op de Maasvlakte voor verdere export.

"Kloosterboer is een ondernemend, innovatief en duurzame logistiek dienstverlener. Met de bouw van Cool Port II beschikt Kloosterboer nog over voldoende ruimte voor een volgende fase: Cool Port III", besluit Kloosterboer. 

Voor meer informatie:
Wilko Scholtens
Kloosterboer 
Tel: +31 118 486200
wilko.scholtens@kloosterboer.nl  
www.kloosterboer.com     

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven