Haven Valencia bouwt binnen 10 jaar nieuwe containerterminal

Het havenbedrijf van Valencia heeft de bouw van een nieuwe containerterminal tegen 2030 aangekondigd. Verwacht wordt dat dit de capaciteit van het containervolume zal verhogen en de economische activiteit van de haven zal verdubbelen, aldus Aurelio Martinez, voorzitter van de PAV (Port Authority Valencia).

Volgens Martinez zal de noordelijke terminal de CO2-uitstoot minimaliseren door elektriciteit aan schepen te leveren en zal het gebruik van maximaal 98% van de elektrische machines worden overwogen. Daarnaast zal de energie voor 100% afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen of zal de huidige CO2-uitstoot met 98% worden verminderd.

Bovendien benadrukte Martinez het belang van de uitbreiding van de noordelijke terminal "voor de gehele economische activiteit van de regio Valencia en Spanje" en beweerde hij dat het aantal banen dat door de haven wordt gegenereerd zal verdubbelen tot 80.000 en dat de bruto toegevoegde waarde meer dan drie keer zal stijgen tot ongeveer € 6 mln.

De uitbreiding van de noordelijke haventerminal van Valencia wordt gefinancierd met een publiek-private investering van 1,4 miljard euro, wat meer is dan de investeringen die in 2017 door de Generalitat Valenciana zijn gedaan, die bijna € 800 mnl bedroegen, of de investering van de algemene staatsbegroting van 2019 in de Comunitat Valenciana, die € 1,2 mld bedroeg.

Martínez nam deel aan een reeks digitale vergaderingen die georganiseerd werd door de Scito Foundation en de voorzitter van de Valenciaanse Territoriale Cultuur. Tijdens één van deze vergaderingen lichtte Martínez de uitbreiding, die reeds in 2012 werd aangekondigd, toe. Bij deze sessie waren ook de Raadsman van Territoriaal Beleid, Openbare Werken en Mobiliteit, Arcadi España, de voorzitter van Puertos del Estado, Francisco Toledo, en de burgemeester van Valencia, Joan Ribo, aanwezig.

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven