Netto opent duurzame supermarkt in Denemarken

Auchan ziet omzet dalen in Rusland
Uit lokale nieuwsberichten blijkt dat de omzet van Auchan in Rusland over 2019 is gedaald met 6%. De netto winst daalde nog sterker dan de omzet in verband met investeringen in een plan voor reorganisatie. De resultaten van Auchan laten zien hoe lastig de Russische markt is en hoe zwaar Auchan het hier heeft. Het is voor de vierde jaar op rij dat de omzet van Auchan in deze markt is gedaald. Het bedrijf hoopt echter dat de investeringen in 2019 en 2020 gaan helpen om de omzet in het huidige fiscale jaar te stabiliseren.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Netto opent duurzame supermarkt in Denemarken
De Deense Salling Group is begonnen met de bouw van een duurzame Netto-vestiging in de stad Horsens. De supermarkt is de eerste in zijn soort in Denemarken. Er wordt tijdens de aanbouw gebruik gemaakt van duurzame en recyclebare materialen. Volgens Netto-directeur Michael Løve worden kosten noch moeite gespaard om de ambitie voor een meer duurzame onderneming waar te maken. "Dit is in het voordeel van onze klanten, onze collega's en de gemeenschap om ons heen. Daarom zijn we verheugd dat we een winkel kunnen opzetten met respect voor de omgeving, de natuur en de gemeenschap waar de winkel een onderdeel van zal zijn."
Bron: esmmagazine.com 

€ 2,2 mln voor thuisbezorgplatform in Litouwen
Het in Litouwen gevestigde thuisbezorgplatform Ziticity heeft voor € 2,2 mln aan financiering verkregen. De investeringsronde werd geleid door NordicNinja VC. ZitiCity wil het kapitaal gebruiken om het platform uit te breiden in de rest van Europa. Op dit moment is ZitiCity alleen actief in de Baltische staten en Frankrijk. Na een aantal succesvolle pilotprojecten bereidt het bedrijf zich nu voor op een introductie in verschillende andere Europese markten.
Bron: ecommercenews.eu 

Voorzichtige optimisme bij Ierse consumenten
De laatste cijfers van Kantar met betrekking tot de Ierse supermarktsector laten voorzichtig optimisme zien. In de periode van 12 weken tot 14 juni steeg de omzet van fysieke supermarkten met 24,7%. Deze afgelopen periode beslaat de gehele lockdownperiode. In de laatste vier weken steeg de groei iets sneller met 25%. Dat is iets minder dan het record van de vorige maand. In die vorige maand begon de Ierse overheid de regels voor het coronavirus iets te versoepelen. 
Bron: kamcity.com

Hema wordt overgenomen door obligatiehouders
Obligatiehouders van Hema gaan de winkelketen overnemen door de schulden in aandelen om te zetten. Meer dan 80% van de obligatiehouders heeft ingestemd met deze manier om de schulden van Hema te herstructureren. Op 15 juni werd door alle verstrekkers van doorlopend krediet voor Hema en door 62% van de obligatiehouders al ingestemd met de reorganisatie. Er was echter een minimum van 75% van alle obligatiehouders nodig om de plannen daadwerkelijk door te voeren.
Bron: reuters.com

FamilyMart Japan gebruikt robots als vakkenvullers
FamilyMart gaat in Japan gebruik maken van op afstand bestuurbare robots om de schappen opnieuw van aanbod te voorzien. De robots zijn ontwikkeld door het bedrijf Telexistence. De eerste robots worden in de komende maand bij een aantal FamilyMart-locaties in Tokyo getest. De robots worden op afstand bediend door een medewerker, waarbij gebruik wordt gemaakt van virtual reality terminals. De robot kan net als een mens bewegen en is in staat om 30 verschillende soorten producten te verplaatsen. Enkele van deze producten zijn plastic flessen of instant noodles. FamilyMart en Telexistence zullen de effectiviteit van robots evalueren en vervolgens nagaan op welke manier hiermee op arbeidskosten kan worden bespaard. Als de pilotfase succesvol blijkt te zijn, kunnen mogelijk met 2022 alle 16.613 Japanse vestigingen van FamilyMart eigen robots in dienst hebben.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Ahold Delhaize en Philips werven nieuwe kopstukken voor AI-onderzoek
Ahold Delhaize en Philips hebben twee autoriteiten op het gebied van AI-technologie aangetrokken voor de ontwikkeling van het eigen Kickstart AI-platform, dat in oktober 2019 werd aangekondigd. De twee nieuwe kopstukken gaan helpen om de nieuwe generatie van AI-wetenschappers in Nederland op te leiden en om het onderzoek naar AI-technologie te versterken. De twee experts betreffen Maarten de Rijke, Ph.D., die momenteel nog werkzaam is als professor Artificial Intelligence and Information Retrieval bij de UvA en Ruud van Sloun, assistent-professor bij de TU van Eindhoven. Maarten de Rijke zal zich verbinden aan Ahold Delhaize, terwijl Ruud van Sloun zich bij Philips voegt.
Bron: aholddelhaize.com 

Mexicaanse thuisbezorger krijgt voor  US$ 12 mln aan financiering
Jüsto, een in Mexico-Stad gevestigde online supermarktketen, heeft voor US$ 12 mln (€ 10,6 mln) aan financiering verkregen. Het geld wordt gebruikt om verspreid over Mexico meer distributiecentra te openen. Volgens Jüsto-oprichter en CEO Ricardo Weder is de Mexicaanse online retailsector nog volop in ontwikkeling, ondanks de toename in e-commerce wegens COVID-19. “De marktpenetratie van online supermarkten staat in Latijns-Amerika op minder dan 1%. Dat betekent dat hier enorme mogelijkheden en precies de juiste omstandigheden zijn om de gevestigde Latijns-Amerikaanse supermarktsector te ontregelen."
Bron: techcrunch.com 

VS: Walmart neemt 265.000 veteranen aan
Walmart heeft 265.000 veteranen aangenomen onder het Veterans Welcome Home Commitment-programma. Verder hebben mee rdan 44.000 werknemers een promotie gekregen, waarbij zowel het salaris als de verantwoordelijkheden op het werk groter zijn geworden. “We zijn onze veteranen ontzettend dankbaar voor hun inspanningen. Het is daarom een eer om ze mogelijkheden bij Walmart aan te bieden", aldus CEO Doug McMillon.
Bron: foxbusiness.com 

VS: Bashas’ gebruikt AI-tech van Hypersonix
De Amerikaanse retailgroep Bashas’ Family of Stores gaat gebruik maken van technologie op basis van kunstmatige intelligentie van Hypersonix. Specifiek wordt het analytics-platform van Hypersonix toegepast om meer zicht te krijgen op de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering. Het platform wordt in de vorm van een abonnement aangeboden. De analysemogelijkheden van Hypersonix spelen met name nu een grote rol, nu wegens COVID-19 de retailsector grote veranderingen meemaakt.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: meer consumenten combineren online en offline retailkanalen
Volgens het rapport “2020 U.S. Online & In-Store Grocery Shopping Study” van de Retail Feedback Group (RFG) komt het steeds vaker voor dat consumenten van zowel offline als online retailkanalen gebruik maken. Deze trend is in de hand gewerkt door de coronacrisis en geldt met name voor jongere consumenten. 50% van alle ondervraagde consumenten die regelmatig naar fysieke supermarkten gaan, heeft in de afgelopen 30 dagen ook gebruik gemaakt van online supermarkten. Onder consumenten van onder de 24 jaar was dit 66% en onder consumenten van tussen de 25 en 40 jaar was dit 61%. Bij consumenten van tussen de 41 en 55 was dit 52%. 37% van de consumenten van de babyboom-generatie maakten gebruik van zowel offline als online kanalen, terwijl bij consumenten van 75 jaar en ouder dit percentage op 38% stond. De consumenten van tussen de 25 en 40 jaar waren het meest kritisch over de online en offline winkelervaringen. Op een schaal van 1 tot 5 gaven zijn voor de online kanalen een score van 4,22 en voor fysieke supermarkten een score van 4,02.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: 8 ShopRite-winkels wisselen van eigenaar
David Zallie heeft alle aandelen overgenomen van de acht Zallie ShopRite-winkels, die voorheen samen met zakenpartners George J. Zallie en Bruce Zallie werden beheerd. Zowel George J. als Bruce Zallie gaan met pensioen. Alle elf ShopRite-winkels die door Zallie worden beheerd zullen vanaf nu actief zijn onder de leiding van het in New Jersey gevestigde Zallie-Somerset Inc.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven