Resultaten evaluatie EU-Schoolfruit 2019-2020

Ruim 3000 scholen hebben in het schooljaar 2019-2020 deelgenomen aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Na afloop van de (bijna) 20 weken gratis fruit en groente werd het programma geëvalueerd door Right Marktonderzoek. Bijna alle scholen zijn (heel) positief over het programma (99%).

De belangrijkste uitkomsten van de evaluatie zijn hieronder te lezen. Het volledige rapport wordt na de zomervakantie gepubliceerd op de website van EU-schoolfruit.

Algemeen

Bijna alle scholen zijn (heel) positief over het EU-Schoolfruitprogramma (99%). Scholen zijn positief over:

  1. het kennismaken met verschillende (nieuwe) soorten fruit;
  2. dat het programma gezond eten stimuleert;
  3. dat kinderen van ouders die het financieel minder breed hebben op deze manier ook verschillende soorten groente en fruit ervaren.

97% van de scholen is (zeer) tevreden over de informatie die wordt gedeeld over het EU-Schoolfruitprogramma. De nieuwsbrief wordt met een 8,1 beoordeeld.

Fruit- en groentebeleid

  • Voorafgaand aan het EU-Schoolfruitprogramma hadden veel scholen (87%) al een beleid voor het eten van fruit en groente op school.
  • Na afloop heeft bijna de helft van de scholen vaste fruit- en groentedagen ingesteld (48%). De meeste scholen (83%) laten de ouders fruit en groente meegeven. Nog eens 37% stimuleert het meenemen van fruit en groente.

Inschrijving volgend schooljaar
94% van de scholen gaat zich volgend schooljaar (waarschijnlijk) weer inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma. Wij zijn blij dat het de scholen en kinderen zo goed bevallen is.

De inschrijfperiode voor volgend schooljaar loopt van 31 augustus t/m 11 september. Inschrijven kan via deze website.

Meer informatie over de inschrijving

Bron: EU-Schoolfruit
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven