Amazon wil Russische online retailer overnemen

Oostenrijk: Spar kondigt nieuwe CEO aan
Spar gaat in Oostenrijk zijn directie reorganiseren. Twee directieleden, Rudolf Staudinger en voorzitter Gerhard Drexel gaan met het einde van 2020 met pensioen. Vanaf 1 januari zal Frits Poppmeier worden aangesteld als nieuwe CEO, terwijl Hans K. Reisch, Marcus Wild, Markus Kaser en Paul Klotz worden aangesteld in de raad van bestuur. Elk nieuw directielid heeft al een ruime staat van dienst opgebouwd bij Spar.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Waitrose kondigt derde dc in Londen aan
Minder dan twee maanden na de opening van zijn tweede distributiecentrum in Londen komt Waitrose met plannen voor een derde logistiek centrum. De nieuwe faciliteit komt te staan in Greenford in het westen van Londen en is bedoeld om de vraag naar online thuisbezorging beter het hoofd te bieden. De locatie wordt beheerd door het logistieke bedrijf Wincanton, waar Waitrose al ruim 20 jaar een zakenrelatie mee heeft.
Bron: kamcity.com 

VK: Tesco-aandeelhouders keuren directiesalaris af
Aandeelhouders van Tesco hebben het loonbeleid van het bedrijf voor directieleden afgekeurd. Volgens Tesco stemde 67,3% van de aandeelhouders tijdens de jaarlijkse algemene vergadering tegen het voorgestelde loonbeleid. Verschillende adviesgroepen voor investeerders raadden voor aanvang van de stemming aan om tegen te stemmen. Volgens de adviesgroepen is de online supermarkt Ocado buiten beschouwing gelaten bij een vergelijking met andere supermarktketens, op basis waarvan het directiesalaris is vastgesteld. Door Ocado uit te sluiten is de bonus van de vertrekkende CEO Dave Lewis met £ 1,6 mln (€ 1,75 mln) verhoogd tot £ 2,4 mln (€ 2,62 mln).
Bron: reuters.com 

Rusland: X5 opent vijf winkels in Kaliningrad
De Russische X5 Retail Group heeft aangekondigd vijf nieuwe winkels te openen in de omgeving van Kaliningrad. De nieuwe locaties worden geopend onder het merk Pyaterochka. De helft van de winkelruimte van elk filiaal is gereserveerd voor versproducten. Volgens Pyaterochka-directeur Sergey Goncharov vertrouwen nu al meer dan 13 mln Russische consumenten dagelijks op Pyaterochka-winkels. "Het is onze misie om het vertrouwen van onze bezoekers te vergroten door een hoge kwaliteit aan versproducten te leveren tegen lage prijzen. We verbeteren voortdurend onze service en zijn een marktleider aan het worden binnen de buurtwinkelsector. Nu kunnen ook de inwoners van Kaliningrad hun weg vinden naar al deze voordelen."
Bron: esmmagazine.com 

Ahold Delhaize investeert in duurzaamheid via Sustainability Bond
Ahold Delhaize heeft aangegeven dat de volledige opbrengst van de eerste zogeheten Sustainability Bond van het bedrijf is gebruikt voor het stimuleren van de consumptie van duurzame producten. Ook is de opbrengst gebruikt om te investeren in het verminderen van de impact van Ahold Delhaize op het klimaat. De Sustainability Bond is een soort obligatie, die puur bedoeld is op het financieren van initiatieven voor meer duurzaamheid.
Bron: aholddelhaize.com 

Duitse ecommerce voor 2020 geraamd op € 103,4 mld
De waarde van de Duitse wordt met het inde van dit jaar geraamd op € 103,4 mld. Jaar op jaar zou dit een toename zijn van 10% ten opzichte van de waarde van € 94 mld van 2019. Duitsland heeft een van de best ontwikkelde ecommerce-markten van Europa. Het aantal Duitse inwoners dat toegang tot internet heeft wordt voor dit jaar geraamd op 95%. De mate waarin Duitse consumenten hun weg vinden tot online retail is altijd hoog geweest. Vorig jaar heeft 84% van de online bevolking iets online gekocht. Dit jaar wordt dit aandeel geraamd op 85%. De prognoses zijn afkomstig van het Germany 2020 Ecommerce Country Report van RetailX.
Bron: ecommercenews.eu 

Amazon wil Russische online retailer overnemen
Verschillende partijen, waaronder Amazon en het Japanse SoftBank hebben interesse om de Russische online retailer Ozon over te nemen. Dit zegt Vladimir Evtushenkov, een grote aandeelhouder in de eigenaar van Ozon, het conglomeraar Sistema. Het is vooralsnog niet duidelijk of onderhandelingen over de overname al zijn afgerond of niet. Sistema is volgens Evtushenkov al langere tijd op zoek naar nieuw investeerders en interesse vanuit buitenlandse partijen zou volgens de zakenman hoog zijn. Het belang van Sistema in Ozon komt neer op meer dan 40%.
Bron: reuters.com 

VS: Albertsons-CEO: "nieuw winkelgedrag door coronavirus"
De trends die door het coronavirus zijn ingezet hebben mogelijk de manier waarop men boodschappen doet permanent veranderd. Een van de nieuwe gewoonten voor consumenten zijn het gebruik van afhaaldiensten en thuisbezorging. "Dit is voor ons een mogelijkheid voor meer groei en we gaan dit dan ook verder uitbreiden", aldus Albertsons-CEO Vivek Sankaran. "We hebben hier ruimte voor ontwikkeling. We moeten hier beter in worden. We worden ook beter en gaan hier veel meer mee doen."
Bron: foxbusiness.com 

VS: Winn-Dixie behoudt naam
Volgens een woordvoerder van het moederbedrijf Southeastern Grocers blijft de naam van de in Florida gevestigde supermarktketen Winn-Dixie ongewijzigd. Eerder zou er sprake zijn van een mogelijke naamsverandering wegens de racistische connotaties van de term "Dixie". "Hoewel we weliswaar geen directe plannen hebben voor een naamsverandering, zullen we altijd goed letten op de zorgen van de gemeenschappen die we van dienst zijn" aldus woordvoerder Joe Caldwell.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Giant Food kondigt ecommerce-platform aan
Giant Food, een regionale supermarktketen in de omgeving van Washington D.C., gaat een nieuw geïntegreerd ecommerce-platform opzetten. Het online platform is te vinden op de nieuwe site Giantfood.com en via de Giant Food-app voor smartphones. Het platform verenigt de oudere sites van Peapod.com en Giantfood.com. Bezoekers kunnen via het platform gebruik maken van een persoonlijke online winkelervaring met wekelijkse kortingsacties.
Bron: prnewswire.com 

VS: Raley's opent eerste winkel onder vernieuwd format
Raley's opende in 2018 zijn eerste winkel volgens het kleine format Market 5-ONE-5. De Market 5-ONE-5-winkel had een focus op bio-producten en gezonde voeding. Raley's is nu van plan om dit format te vernieuwen. op 27 juni opende Raley's in Truckee, Californië een Raley's O-N-E Market. De O-N-E Market combineert de focus op biologische producten van 5-ONE-5 met een grotere vestiging van 3.250 vierkante meter. “Het wordt voor ons steeds duidelijker dat klanten willen weten waar hun levensmiddelen vandaan komen, wat de ingrediënten hiervan zijn en wat voor invloed het product heeft op de eigen gezondheid", aldus Raley's-CEO Keith Knopf. "We luisteren voortdurend naar de klant en dat heeft ons geleid tot de volgende ontwikkeling voor ons bedrijf, namelijk Raley’s O-N-E Market. Onze nieuwe winkel geeft klanten toegang tot informatie over meer dan duizenden producten en een gezonder eetpatroon."
Bron: progressivegrocer.com 

VS: UNFI breidt samenwerking met National Co+op Grocers uit
United Natural Foods Inc. (UNFI) heeft zijn zakelijke relatie met National Co+op Grocers (NCG) verder uitgebreid. UNFI was als groothandelaar al de belangrijkste leverancier voor coöperaties die aan NCG verbonden zijn. De verdere samenwerking tussen UNFI en NCG komt neer op verschillende initiatieven voor ontwikkeling op basis van het uitgebreide aanbod van UNFI. De 147 leden van NCG krijgen toegang tot meer dan 250.000 verschillende producten, waaronder biologische producten en het huismerk van UNFI’s Brands+.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven