Aardappeldiplomatie

Malta schenkt 500 ton aardappelen aan Namibië

Malta schenkt 500 ton aardappelen aan Namibië in het kader van zijn overzeese steunprogramma in een poging de betrekkingen tussen de twee landen nieuw leven in te blazen.

De Maltese telers hadden verwacht dat ze de aardappelen naar Nederland zouden exporteren, maar door een daling van de vraag daar, als gevolg van de coronaviruscrisis, waren ze niet meer nodig. De Maltese regering besloot om in plaats daarvan de aardappelen te kopen om de telers van het land te kunnen behoeden voor verliezen.

Minister van Buitenlandse Zaken Evarist Bartolo zegt dat Namibië te kampen heeft met ernstige droogte en dat de donatie van Malta naar verwachting ongeveer een half miljoen mensen in het zuidelijk Afrikaanse land zal helpen.

"Malta was 30 jaar geleden een van de eerste landen die de onafhankelijkheid van Namibië steunden en we hebben destijds al veel hulp gegeven aan Namibië, bijvoorbeeld in de vorm van studiebeurzen," aldus Bartolo.

"Wij willen aan een nieuwe fase in onze betrekkingen bouwen om de handel en andere vormen van wederzijdse samenwerking te stimuleren en zo banen te creëren in Namibië en Malta," voegt Bartolo eraan toe. Volgens reuters.com vertrekt de zending aardappelen op maandag uit Malta.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven