Regeling aantal personen in bedrijfsauto verruimd

Op woensdag 1 juli worden de coronamaatregelen versoepeld. Hiermee komt ook een einde aan de lange onduidelijkheid over de bezetting in autocabines en bestelbussen. Vanaf aanstaande woensdag gelden er geen beperkingen meer voor het aantal inzittenden. Wel gelden er enkele specifieke regels die in lijn zijn met de algemene richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meerdere inzittenden zijn vanaf woensdag 1 juli toegestaan, mits er voorafgaand aan de rit een informele beoordeling plaatsvindt en er een mogelijkheid tot bron-en contactonderzoek is. Als het niet mogelijk is anderhalve meter afstand te houden, is een mondkapje verplicht. Er zijn geen beperkingen meer voor het aantal inzittenden.

evofenedex juicht deze ontwikkeling toe: “De onduidelijkheid over het aantal personen in de cabine was erg vervelend. Meerdere protocollen spraken elkaar tegen en het aantonen van de zogenoemde noodzakelijkheid zorgde voor meer vragen dan gewenste duidelijkheid. Door deze maatregel weet elke ondernemer die met meer dan een persoon in een bedrijfsauto zit, waar hij aan toe is.”

Bron: evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven