Populariteit witlof neemt toe in China

"Witlof werd meer dan tien jaar geleden vanuit Nederland in China geïntroduceerd. Inmiddels is een aantal telers in het land zich bezig gaan houden met de teelt van witlof. In vergelijking tot andere groenten is witlof nog steeds een betrekkelijk nieuw product op de Chinese markt maar de populariteit van de groente neemt echter wel  ieder jaar verder toe onder Chinese consumenten. De toekomst van dit product ziet er dan ook veelbelovend uit," zegt Liu Xiujun, voorzitter van Hebei Lianxing Jiayao Agricultural Technology.

Witlof

Witlof

"Sinds de introductie van witlofrassen uit Nederland in 2014 hebben we ons areaal uitgebreid tot 40 hectare. Door de witlof te telen in een donkere omgeving zijn we erin geslaagd het enige bedrijf in China te worden dat jaarrond witlof kan leveren. We telen de groente in een omgeving met weinig licht en maken geen gebruik van chemische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, hetgeen een garantie is voor de hoge kwaliteit van ons product." 

Witlof

“Onze afzet bedraagt momenteel zo'n 15.000 kilo per maand. Ons voornaamste afzetkanaal zijn gespecialiseerde groothandels, die goed zijn voor 70% van onze afzet. Onze producten staan op het menu in hotels en buitenlandse restaurants in steden als Beijing, Shanghai, Chengdu, Guangzhou en Shandong. 30% van onze producten wordt verkocht aan luxe hotels en andere high end-markten."

Witlof

"De Covid-19-pandemie, die al sinds het Chinese Nieuwjaar aan de gang is, heeft geen effect op de prijs van ons product gehad maar wel geleid tot een lagere afzet. Dit kan voornamelijk worden toegeschreven aan het feit dat restaurants hun deuren moesten sluiten. Ik maak me hier echter niet zoveel zorgen over want inmiddels is de situatie aan het verbeteren en trekt de markt langzaam weer wat aan." 

Voor meer informatie:

Liu Xiujun (Chairman)
Hebei Lianxing Jiayao Agricultural Technology Co., Ltd.
Tel.: +86 1803 2088 666
Email: 1061516587@qq.com
Customer Service Tel.: 4009922169

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven