Ledesma leidde de Argentijnse citrusexport in 2019

Ledesma, een bedrijf uit Buenos Aires, nam in 2019 het voortouw wat betreft de Argentijnse citrusexport. Het exporteerde 28.429 pallets, goed voor bijna 10% van alle citrusuitvoer van Argentinië. De Valencia-sinaasappel spant de kroon, met zendingen naar voornamelijk de Europese Unie, Rusland en Zuidoost-Azië. Vorig jaar zette het bedrijf voor het eerst citroenen af in de Verenigde Staten, een markt waartoe het vroeger geen toegang had. Ledesma zal naar verwachting zijn export naar de VS in 2020 zelfs verdubbelen.

Het seizoen begon met de pluk van citroenen, grapefruits en vroege sinaasappelrassen. Deze week komt ook de Valencia-sinaasappel aan de beurt, waarvan het seizoen doorloopt tot in september. De oogst en de verwerking van het fruit gebeurt met inachtneming van strikte hygiëneprotocollen vanwege de pandemie. Ledesma zal dit jaar ook een nieuwe sorteermachine in gebruik nemen om het fruit te kunnen classificeren op maat, kleur en kwaliteit. Voor de hoogtechnologische apparatuur wordt een investering van €1,15 mln. gedaan.

Ledesma exporteert nu ook vers fruit naar onder meer het Midden Oosten, het Verre Oosten, Canada, Brazilië, Noorwegen en Oost-Europa. In Argentinië levert het bedrijf aan klanten gevestigd op de centrale groothandelsmarkt en andere kleinere groothandelsmarkten van de hoofdstad, maar ook aan de groothandel en retail in het binnenland.

In 2019 werd een groot deel van het sinaasappel- en grapefruitsap in het buitenland afgezet wegens de daling van de consumptie van fruitsappen op de lokale markt. Citroensap is bijna uitsluitend bestemd voor de export, voornamelijk naar Europa en de Verenigde Staten.

Bron: ambito.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven