Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Iraanse vijgenexport brengt ruim € 41,6 mln op

Iran exporteerde 13.600 ton vijgen, getaxeerd op 47 mln dollar (ruim 41,6 mln euro) tijdens het afgelopen Iraanse kalenderjaar (beëindigd op 19 maart), volgens de gegevens van het Iraanse ministerie van Landbouw.

De vijgenproductie in dezelfde periode was goed voor 104.000 ton. De provincie Fars is de belangrijkste producent van gedroogde vijgen in Iran en daarom de belangrijkste leverancier van exportvijgen in het land, aldus het ministerie.

Voor de nabije toekomst staat het verhogen van de kwaliteit van het fruit op basis van internationale normen op de agenda teneinde de export nog meer te stimuleren. Daarnaast steekt het ministerie het komende jaar tijd en geld in het verbeteren van de kwaliteit van de vijgenplantages.

Iran exporteerde voor meer dan 5,8 miljard dollar (ruim 5,1 miljard euro) aan tuinbouwproducten en levensmiddelen (7.104 mln ton tezamen) in het vorige Iraanse kalenderjaar (beëindigd op 19 maart), zo maakte het ministerie van Landbouw eveneens bekend. Tijdens de genoemde periode werden er ook meer dan 6.941 mln ton tuinbouw- en levensmiddelenproducten met een waarde van 6.392 miljard dollar (ruim 5,6 miljard euro) in het land ingevoerd.

Watermeloenen, appelen, tomaten, aardappelen, uien en sjalotten waren de top vijf exportproducten in het voorgaande jaar qua gewicht.

In termen van waarde waren pistachenoten, appelen, tomaten, pistachepitten en watermeloenen de vijf belangrijkste exportproducten.

Bron: tehrantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven