Oegandese overheid steunt grootschalige avocadoteelt

Het ministerie van landbouw in Oeganda werkt aan een grootschalig project om de avocadoteelt in het land te bevorderen. Dit werd afgelopen donderdag verklaard door Vincent Bamulangaki Ssempijja, minister van landbouw, tijdens een bezoek aan de Masubi Farm in Masubi Village, in het district Mayuge.

Ssempijja zei tijdens de bijeenkomst met telers, dat de Oegandese overheid financiële middelen wil vrijmaken om de avocadoteelt in het land te verbeteren. Er is immers een enorme markt voor avocado’s in Europa en andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Arabische Emiraten.

Inmiddels zijn er al volop besprekingen geweest met het technisch team van het ministerie en avocadotelers in de Verenigde Arabische Emiraten en Azië. "Het tuinbouwteam van ons ministerie heeft geconstateerd dat Musubi Farm kan worden gebruikt als een model om de avocadoteelt in het land te verbeteren. Dat is de reden waarom we hier vandaag zijn," zei Ssempijja tijdens de vergadering.

Masubi Farm is een ontwikkelingsproject waar Hass avocado’s worden geteeld. Het was de opdracht van het ministerie om een leidende rol te gaan spelen in de uitrol van het plan door 2500 hectare avocado in het Mayuge District te ontwikkelen. De teelt van Hass avocado wordt ondersteund door de overheid, omdat het een zeer goed opbrengende variëteit is, die ongeveer 250 vruchten levert per boom in een enkel oogstjaar en de boom kan ongeveer 50 jaar meegaan.

Bron: chimpreports.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven