Belgapom en Pomuni leveren wekelijks 25 ton aardappelen aan voedselbank

Sinds de uitbraak van de corona-pandemie werken Europese aardappelhandelaren zich niet alleen uit de naad om de levering van aardappelen te garanderen maar ook om de impact van Covid-19 te verzachten. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de activiteiten van de leden van Europatat in Europa. 

In samenwerking met de Vlaamse overheid hebben Belgapom en verpakker Pomuni een project opgezet voor de wekelijkse levering van 25 ton gewassen en verpakte aardappelen aan zo'n 650 voedselbanken. 

De Belgische aardappelwaardeketen wordt hard geraakt door de Covid-19-uitbraak. Concreet komt het erop neer dat aardappelen die bestemd zijn voor verwerking tot gekoelde of diepgevroren aardappelproducten het moeilijk hebben als gevolg van de wereldwijde lockdown, waarbij de horeca gesloten is. In België alleen al zullen zo'n 750.000 ton aardappelen niet verwerkt worden en een nieuwe bestemming moeten krijgen als voedsel, veevoeder of grondstof voor groene energie. Om voedselverspilling tegen te gaan, zijn Belgapom en de NGO ToGoodToGo het project #SOSPatat gestart, waarbij consumenten worden opgeroepen een extra zak diepgevroren aardappelproducten te kopen, waardoor er weer diepvriesruimte beschikbaar komt voor de nieuwe productie. 

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven