Sol de Levante

Mooie vooruitzichten voor de Spaanse watermeloen

De consumptie van groenten en fruit nam toe tijdens de coronacrisis in Spanje, maar het einde van de lockdown zal volgens de prognoses van meerdere experten uit de sector niet direct tot een trendbreuk leiden. Voor de komende maanden wordt een toename verwacht van de consumptie van betaalbare verse producten, meestal de hoogvliegers in de zomermaanden. Voor de coöperatie Sol de Levante uit het Spaanse Lorca, gespecialiseerd in de teelt van onder andere watermeloen en meloen, is de watermeloen een duidelijk voorbeeld van een traditioneel, opvallend en betaalbaar fruit waarvan de consumptie zal toenemen.

José Luis Gómez, commercieel directeur van het bedrijf, raamt de oogst van de coöperatie op 20 à 22 miljoen kilo watermeloenen en tussen de 3,5 en 4 miljoen kilo meloenen. “Zoals altijd zal de coöperatie strikt waken over de kwaliteit van de productie. Al onze meloenen en watermeloenen worden buiten geteeld op percelen op verschillende hoogtes. Het fruit groeit met natuurlijk licht, wat een belangrijke bijdrage levert aan de knapperige textuur die wij voor ogen hebben", zo zegt José Luis.

Totale controle over de teelt
Op de percelen die het dichtst bij de kust liggen wordt al het eerste fruit geoogst. "We zijn begonnen met de oogst in de streek Campo de Cartagena en we zullen begin september eindigen met de velden in het noorden van Murcia. Zo garanderen we gedurende de hele periode een optimale Brix van tussen de 10 en 12”, zegt José Luis. De teelt op verschillende hoogtes maakt het mogelijk om de aanvoer van fruit gedurende het hele seizoen te waarborgen. De coöperatie levert in eigen land maar exporteert ook naar andere Europese landen zoals Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen.

Nieuwe markten
Het doel van de coöperatie is ook overzeese markten te bereiken. Zo heeft het onlangs twee nieuwe marktlijnen geopend in Canada en de Verenigde Arabische Emiraten. "Dit jaar zijn we van plan om tussen de 6% en 8% van onze broccoli, bloemkool, ijsbergsla en watermeloen te exporteren", zegt de directie, die zeer optimistisch is over de nabije toekomst van het bedrijf en de sector.

Bron: laverdad.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven