Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties

Filipijnen op koers om de komende negen jaar de op één na grootste bananenexporteur ter wereld te worden

De Filipijnen liggen op koers om hun positie als 's werelds tweede grootste exporteur van bananen de komende negen jaar te consolideren. Het land zal hiertoe in staat zijn dankzij een beter beheer van het aanbod en de sterke vraag van belangrijke Aziatische markten, zo laat de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties weten.  

De verwachting werd bekendgemaakt in een recent rapport van de organisatie over de wereldwijde bananenmarkt. De organisatie voegde er aan toe dat de prognose in januari werd opgesteld waardoor er geen rekening is gehouden met de impact van de Covid-19-pandemie op de internationale bananenhandel. 

De Voedsel- en landbouworganisatie verwacht dat de bananenteelt op de Filipijnen zich de komende jaren zal blijven uitbreiden dankzij de succesvolle bestrijding van ziekten en de forse investeringen in het verbeteren van de productiviteit en het vergroten van het teeltareaal.  

De vraag naar Filipijnse bananen zal met name worden aangejaagd door de aantrekkende importvraag uit China en Japan. De organisatie merkt op dat in China de bananenconsumptie per hoofd van de bevolking jaarlijks naar verwachting met 1,1% zal groeien. De Filipijnen zullen daarom hun aandeel in de wereldwijde bananenexport kunnen vergroten van 15,6% naar 18,6% in 2029 en hiermee zal het land haar positie als op één na grootste bananenexporteur na Ecuador kunnen consolideren."

Volgens businessmirror.com.ph, bericht de Voedsel- en Landbouworganisatie dat de wereldwijde bananenproductie vanaf dit jaar jaarlijks met 1,5% zal groeien en tegen 2029 een volume van 132,6 mln ton zal bereiken, aangenomen dat de  weersomstandigheden normaal blijven en bananenziekten zich niet verder verspreiden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven