Maar liefst 25 jaar werkte Elena Malkova in de Nederlandse AGF-handel. Afgelopen jaar verruilde ze haar commerciele baan in de AGF-sector voor het werk als coach. Voor de AGF-sector schreef ze onderstaande column:

Iedere grote uitdaging, iedere crisis brengt ons iets bij: laat ons zien dat we misschien onze plaats in de markt, onze toekomstvisie, onze bedrijfsprocessen moeten heroverwegen. Of dat wat we in hebben geloofd en gezien als de enige mogelijke manier, misschien wel een van de vele mogelijkheden is en zelfs niet de beste.

Maar zijn we wel ruimdenkend genoeg om die nieuwe manieren van denken en werken te accepteren?

Als ik met AGF mensen praat, zeggen de meesten, dat het kunnen thuiswerken in deze branche de grootste openbaring van de afgelopen maanden is geweest!! Sommigen zijn er positiever over, dan de anderen, maar ze lijken er allemaal een beetje flabbergasted te zijn: de meerderheid van de 40+ AGF'ers heeft het werken op afstand nooit als werkbaar beschouwd.

Persoonlijk vind ik dit nieuwe besef erg belangrijk. Voor mij betekent het, dat we in ieder geval open staan om er over te praten. En, in het geval van de meest vrijdenkende en innovatieve waaghalzen 😊 binnen de handel, om te experimenteren met het loslaten van enkele ouderwetse overtuigingen en regels en het uitproberen van iets nieuws.

Hoewel ik begrijp dat deze branche geen Tech industrie is, waar bedrijven als Facebook 50% van de werknemers op afstand fulltime willen laten werken binnen een paar jaar, weet ik zeker dat we niet zomaar meer kunnen negeren, dat zoveel bedrijven binnen AGF met succes aan het opereren zijn binnen een (in meeste gevallen weliswaar hybride : deels op kantoor, deels thuis) remote-work situatie.

Ik weet dat de meningen verdeeld zijn: er zijn mensen, die niet kunnen wachten om terug naar kantoor te mogen, ook omdat hun werkdagen door de communicatievertragingen uren langer zijn geworden maar er zijn ook mensen, die dit soort werk als minder stressvol en drukgevoelig ervaren en hun productiviteit is er zelfs door toegenomen.

Laten we dus de tijd nemen om te erkennen en te accepteren dat de diversiteit aan werkprocessen, die we nu allemaal als mogelijk en uitvoerbaar zien, kan en zal bijdragen aan het geluk en het welzijn van de mensen, die in onze organisaties werken. Ik kan je verzekeren, dat dit geluk en welzijn iedereen ten goede zal komen!

Voor meer informatie:
Elena Malkova
Confidenca Coaching 
elenaconfidenca@gmail.com