Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Aldi opent alsnog vestiging in Whitchurch

VK: Aldi opent alsnog vestiging in Whitchurch
Aldi heeft alsnog een nieuwe vestiging geopend in Whitchurch. Aanvankelijk moest de nieuwe locatie op 2 april in bedrijf gaan. In verband met de pandemie werd de opening noodgedwongen uitgesteld. De winkel zal nu op 4 juni van start gaan. De nieuwe vestiging genereert werkgelegenheid voor 15 medewerkers.
Bron: Shropshire Star 

"Spar bereikt breakeven punt in Polen"
De Zuid-Afrikaanse Spar-groep verwacht in de komende 24 maanden een break even-punt te bereiken voor zijn Poolse afdeling. De jaaromzet wordt geraamd op € 160 mln. Eerder had de Poolse afdeling nog te maken met verliezen bij zijn resultaten over het eerste halfjaar. Spar heeft zich meer gericht op de Europese markt, in verband met de zwakke economie in de thuismarkt. In oktober verkreeg de supermarktgroep een meerderheidsbelang in de Poolse supermarktketen Piotr i Pawel. Volgens CEO Graham O’Connor wordt over het fiscaal jaar 2021 een omzetgroei behaald van € 280 mld. Voor 2022 wordt een omzettoename geraamd van  € 350 mln en voor 2023 van € 400 mln.
Bron: MoneyWeb 

AU: Wesfarmers sluit of renoveert 100 Target-winkels
De Australische retailgigant Wesfarmers is van plan om bijna twee derde van zijn warenhuisketen Target te sluiten of te renoveren. Wegens het coronavirus wordt een eenmalige verliespost van AU$ 650 mln (€ 389,4 mln) geïncasseerd. Voor het coronavirus was Target een van de meest stabiele retailmerken van Australië. Met 284 vestigingen was het ook de grootste warenhuisketen van het land. Hiervan blijven nu slechts 117 locaties open. 75 vestigingen worden gesloten en 92 locaties worden heropend onder het merk Kmart.
Bron: Reuters 

VK: Buymie werkt met Co-op aan thuisbezorging
Buymie is een partnerschap met Co-op aangegaan om een snelle thuisbezorgservice op te zetten in de omgeving van Bristol. Het is voor het Ierse Buymie voor het eerst dat op deze manier met een Britse retailer wordt samengewerkt. De mobiele app van Buymie zorgt ervoor dat boodschappen op de dag zelf nog aan huis worden geleverd. In Dublin is Buymie inmiddels een marktleider geworden op het gebied van snelle thuisbezorging. De thuisbezorgservice in Bristol geeft toegang tot 4.000 producten van Co-op. In de komende zes maanden verwacht Buymie dat er 200 vacatures zullen ontstaan voor persoonlijke orderpickers en bezorgers. Op dit moment is de bezorgservice toegankelijk voor 200.000 huishoudens in de omgeving van Bristol.
Bron: RetailTimes 

VK: Morrisons-winkel geopend op Amazon Prime
De Britse supermarktketen Morrisons is nu voor consumenten in de omgeving van Dartford beschikbaar via het Amazon-platform Prime. Inwoners van omliggende steden als Gravesend, Ebbsfleet, Erith en Strood kunnen via Prime Now boodschappen bestellen en op de dag zelf aan huis af laten leveren. Morrisons was al beschikbaar via Prime in andere Britse steden, maar wordt nu uitgebreid in regio's in het noorden van Kent. Het beschikbare assortiment omvat duizenden producten, waaronder verse groente en fruit.
Bron: KentOnline 

VS: Hormel Foods publiceert kwartaalresultaten
Hormel Foods Corporation heeft zijn resultaten voor het tweede kwartaal van het fiscaal jaar 2020 bekend gemaakt. "Als een internationaal bedrijf voor levensmiddelen spelen we een cruciale rol in het leveren van veilig en kwalitatief hoogwaardig voedsel in deze moeilijke tijd", aldus CEO Jim Snee. "Onze financiële resultaten van dit kwartaal laten de waarde van ons bedrijfsmodel zien. Ook toont dit aan hoe ons team zich aan weet te passen op snelle veranderingen binnen de sector. We blijven verder investeren in onze toonaangevende merken, zoals SPAM, SKIPPY, Jennie-O, Hormel Natural Choice en Applegate."
Klik hier voor een volledig overzicht van het tweede kwartaal. 

Lidl gaat honderdste winkel openen in VS
Lidl is van plan om binnenkort zijn honderdste vestiging in de VS te openen. De nieuwe winkel komt te staan in Suwanee, Georgia. De vestiging zal werken volgens alle richtlijnen voor sociale afstand. Zo worden winkeltijden gehanteerd van 8 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds.Volgens de voorzitter van de raad van bestuur van de Amerikaanse tak van Lidl, Roman Heini, is de nieuwe locatie een mijlpaal. “We zijn van plan om verder te gaan met het openen van nieuwe winkels. We willen meer personeel werven en ons netwerk van distributiecentra uitbreiden, zodat we in de komende jaren nog meer consumenten kunnen bereiken."
Bron: Supermarketnews 

VS: "Target en Walmart leiden in e-commerce-revolutie"
E-commerce ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. De ontwikkelingen op dit vlak worden echter geleid door grote conventionele ketens als Walmart, Target en Costco, aldus directeur en analist Oliver Chen van de investeringsbank Cowen. Volgens Chen zullen veel veranderingen die door het coronavirus in de retailsector zijn ontstaan van blijvende kracht zijn. Dit was op voorhand al te zien door de opkomst van bedrijven in online retail op aandelenbeurzen. “Amazon heeft een enorme voorsprong, maar de recente stappen van Walmart en Target zijn duidelijk van groot belang", aldus Chen. “Target had een online groei van 140%, wat behoorlijk indrukwekkend is. We zijn erg benieuwd naar Target en Walmart."
Bron: Cantechletter 

VS: Winkelcentrum met Whole Foods locatie overgenomen in Florida
Een fonds onder leiding van het vastgoedbedrijf Zurich Alternative Asset Management heeft een winkelcentrum in Coral Gables in Florida overgenomen. De belangrijkste huurder in het winkelcentrum is een vestiging van Whole Foods. Het fonds heeft voor de overname van het 5.500 vierkante meter grote pand $ 46,75 mln (€ 42,87 mln) betaald. 
Bron: TheRealDeal