Odisha, India:

De prijzen van aardappelen en uien schieten omhoog nu cycloon Amphan Odisha Coast nadert

Doordat supercycloon Amphan de kust van Odisha in Oost-India nadert, zijn de aardappel- en uienprijzen in verschillende delen van de staat, met inbegrip van Cuttack en Bhubaneswar, omhooggeschoten nu mensen uit paniek gaan inslaan. Hoewel de groentenprijzen onveranderd zijn gebleven, zijn de prijzen van aardappelen en uien tussen 20% en 40% per kg gestegen.

Er wordt aangenomen dat naarmate cycloon Amphan de Indiase deelstaat Odisha nadert, handelaren minder voorraad zullen inkopen. Bovendien zijn er beschuldigingen dat sommige handelaren hun toevlucht hebben genomen tot de zwarte handel en dat ze de prijzen van essentiële grondstoffen kunstmatig hebben verhoogd.

Na klachten over verhoogde prijzen van aardappelen en uien werd de provisorische markt bij de middelbare school in Bhubaneswar aangepakt door de prijzen te reguleren.

Debendra Nath Sahu, secretaris van Chhatra Bazaar Trader Association in Cuttack: "Iedereen is bang vanwege cycloon Amphan en niemand kent het effect ervan op de staat. Enorme hoeveelheden aardappelen worden geïmporteerd uit West-Bengalen, waar de prijzen ook aanzienlijk zijn gestegen."

De lokale markten in Odisha hebben niet voldoende om aan de vraag naar aardappelen in de staat te voldoen. Als de cycloon schade aanricht in West-Bengalen en het aanbod wordt verstoord, zullen de prijzen uiteindelijk nog meer stijgen, vertelde Sahu aan odishatv.in.

Minister Ranendra Pratap Swain van Voedselvoorziening tweette: "Ik verzoek mensen om geen geruchten te geloven met betrekking tot cycloon Amphan. We hebben niets aan paniekaankopen en wees niet bang. Er zal streng worden opgetreden tegen degenen die grondstoffen tegen hogere prijzen afzetten."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven