Egypte: Groenten- en fruitexport vanaf begin 2020 gestegen tot 1,77 miljoen ton

Afgelopen weekend zei het hoofd van de Central Department of Agricultural Quarantine van het Egyptische ministerie van Landbouw, Ahmed al-Attar, dat de export van groenten en fruit sinds begin 2020 is gestegen tot 1.770.000 ton.

Hij voegde eraan toe dat citrus op de eerste plaats op de exportlijst staat, gevolgd door aardappelen en op de derde plaats uien. Egypte is in staat gebleken om een groot succes te boeken in de export van sinaasappelen ondanks de hevige concurrentie met Spanje.

Ahmed al-Attar onthulde dat het ministerie van Landbouw voor het eerst sinds begin januari op vier nieuwe internationale markten heeft kunnen toetreden ondanks de uitbraak van het coronavirus en de moeilijkheid om nieuwe markten te openen. Egypte levert nu dadels in Australië, sinaasappelen in Nieuw-Zeeland, citrus in Brazilië en aardappelen op Mauritius.

Het ministerie van Landbouw blijft gefocust op het uitbreiden op nieuwe markten in het kader van de inspanningen om de tuinbouwexport te verhogen volgens de internationale kwaliteitsnormen voor de export en om systemen voor de traceerbaarheid van de export toe te passen tijdens de stadia van de teelt, de verwerking en verpakking en tijdens de export.

Bron: egypttoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven