All India Motor Transport Congress:

Van bedorven groenten en fruit tot hoge entreegelden: Indiase vrachtwagenchauffeurs worden onnodig lastiggevallen

Ondanks de pogingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om het vrije verkeer van essentiële zaken en goederen te waarborgen, verslechtert de situatie in veel Indiase staten. Deskundigen van het All India Motor Transport Congress (AIMTC), die ongeveer 9,5 miljoen truckers en entiteiten vertegenwoordigen, zeggen dat als de overheid niet ingrijpt, vrachtwagens niet langer meer kunnen rijden.

Nauwelijks 30 procent van het totale aantal vrachtwagens bevindt zich op de wegen waar de overheid het vervoer van essentiële goederen toestaat, maar als de overheid niet ingrijpt in deze zaak, zal het niet lang meer duren of er zal een tekort aan chauffeurs zal zijn met als gevolg dat de toeleveringsketen voor versproducten verstoord zal raken.

Allerlei praktijkvoorbeelden uit Assam, Bihar, Punjab en Haryana worden gemeld, onder andere over hoe de chauffeurs worden onderworpen aan marteling en wangedrag. Ongeveer 300 voertuigen met groenten en fruit, met een waarde van Rs 90 mln (€ 1,08 mln), waren op weg naar Delhi, maar werden op zaterdag 4 tot 5 uur aangehouden in Behrod (Rajasthan) en na overleg met de autoriteiten mochten ze verder rijden, maar opnieuw werden ze aangehouden in Shahjahanpur Border (Rajasthan). De politieagenten sloegen de bestuurders zelfs en braken de ruiten van sommige voertuigen om hen terug naar Rajasthan te sturen. Het AIMTC heeft er alles aan gedaan om het tij te keren, maar het heeft er alle schijn van dat dit nog niet zo succesvol is geweest tot nu toe.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven