Franse Culina Hortus is 's werelds beste groentenrestaurant 2020

"Een vegetarisch restaurant in het hart van de meest bourgondische stad van Frankrijk is niet vanzelfsprekend. Maar ook in dit culinaire Mekka groeit de aandacht voor groenten en zijn ze in goede handen van Adrien Zedda, een nog jonge twintiger die zich al mag meten met de beste groentechefs ter wereld. Zowat alle ingrediënten zijn biologisch, van lokale of van Franse origine. Groenten worden hier bijzonder creatief gebracht: evenwichtig, verfijnd, gezond en vooral vol smaak. Dit restaurant is dan ook met vlag en wimpel het We’re Smart Best Veggie Restaurant of the World 2020 en stijgt van 4 naar 5 Radijzen!", aldus We're Smart Green Guide die jaarlijks de vegetarische keuken van restaurants beoordeeld.

Deze week maakten ze het in hun ogen beste vegetarische restaurant en het beste vegan restaurant ter wereld bekend. Dat werden respectievelijk Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) en Vanilla Black uit London (Verenigd Koninkrijk).

De bekende Belgische groentenkok Frank Fol kondigde de winnaars aan tijdens een online event, samen met de lancering van de We’re Smart Green Guide 2020. Deze online gids recenseert bijna 1.000 restaurants wereldwijd en rangschikt hen van 1 tot 5 radijzen, volgens het aantal groenten en fruit die ze gebruiken in hun gerechten.

Er zijn in totaal 25 nieuwe restaurants opgenomen in de We're Smart Green Guide 5 Radish' lijst 2020 waaronder twee Nederlandse: Restaurant Hotel Merlet en Restaurant De Nieuwe Winkel van Dutch Cuisine ambassadeur Emile van der Staak. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven