Aldi Ierland biedt verse potkruiden aan in recyclebare en composteerbare verpakking

Aldi Ierland heeft bekendgemaakt dat de Ierse kruiden die het onder zijn eigen merknaam aanbiedt, nu te koop zijn in recyclebare en composteerbare verpakkingen. Deze wijziging is deze maand ingegaan zal volgens de retailer leiden tot de verwijdering van meer dan 5,5 ton niet-recyclebaar materiaal per jaar uit het assortiment van Aldi's potkruiden van met name peterselie, koriander en basilicum.

De kruidenpot wordt nu gemaakt van polypropyleen, een 100 procent recyclebaar materiaal dat wordt gebruikt in veel verschillende soorten verpakkingen en consumptiegoederen, terwijl de transparante verpakking rond de pot wordt gemaakt van suikerrietderivaten en andere composteerbare materialen. Klanten kunnen de transparante verpakking in de groenbak deponeren of op de composthoop weggooien en de pot kan naar de recyclingsbak.

Aldi werkt al een half jaar samen met zijn leverancier O'Hanlon Herbs uit Wicklow om de nieuwe recyclebare verpakking te introduceren.

Het initiatief maakt deel uit van Aldi's doorlopende langetermijnprogramma voor plasticreductie in zijn 142 Ierse winkels, met als algemeen doel om tegen 2025 100% recyclebare, herbruikbare of composteerbare verpakkingen te hebben voor al zijn producten.

Bron: wicklownews.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven