Brazilië: exotenexport naar EU belemmerd door coronavirus

Volgens woordvoerders van lobbygroep Abrafrutas zijn de Braziliaanse producenten van tropisch fruit, waaronder mango's en papaja's, getroffen door een dalende Europese vraag en zitten ze nu op de blaren vanwege een te grote afhankelijkheid van de verkoop in de EU.

"Europa is de tweede grote hotspot voor de COVID-19 epidemie met als gevolg dat de orders van het continent niet meer binnenkomen als gevolg van lockdowns om het virus in te dammen," zegt Jorge de Souza, manager voor projecten en internationale promotie bij Abrafrutas, in een interview.

"Terwijl het meeste binnenlandse fruit naar de Braziliaanse markt kan worden omgeleid, zal deze situatie van invloed zijn op het doel van de vereniging om de fruitexport op te schalen naar een waarde van bijna 921,5 miljoen euro in 2020, tegenover ongeveer 793.000 euro vorig jaar."

"De Europese Unie koopt 60% van het Braziliaanse fruit, de Verenigde Staten 18%. Europa is onze thermometer," laat Souza aansluitend in een telefoongesprek weten. "Er is een daling van de bestellingen door een kleinere vraag."

Consumenten geven de voorkeur aan fruit met een langere houdbaarheid, waardoor de exportvraag naar producten als papaja's, een van de top 10 van het Braziliaanse exportfruit, wordt geschaad.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven