Ierse teler van paarse aardappelen start contactloze 'drive-through'

Maria Flynn van Ballymakenny Farm, nabij Drogheda, leverde haar aardappelen aan gerenommeerde restaurants in heel Ierland tot de horeca plots de deuren moest sluiten vanwege de Covid-19-uitbraak. Van de ene op de andere dag zag ze haar handel instorten, waarop ze besloot een contactloze 'drive-through' aardappelkraam te beginnen.

In plaats van te eindigen met 6 hectare rottende aardappelen, kwam ze op het idee om een drive-through aardappelkraam op haar bedrijf te beginnen en tot nu toe is de respons zeer goed. De zes rassen die op het bedrijf worden geteeld zijn Violetta, Rag Emmalie, Pink Fir Apple en Mayan Gold en worden gebruikt door Ierse sterrenkoks, zoals John Coffey en JP McMahon. 

"De handel stortte plotseling in. Ik besloot daarom een stal om te bouwen tot aardappelkraam. Ik had echter niet verwacht dat er zoveel belangstelling voor zou zijn en ik ben echt overweldigd door alle steun die ik krijg. Mensen zijn nu eenmaal dol op aardappelen en helpen lokale bedrijven graag uit de brand in deze moeilijke tijd. De meeste mensen kiezen voor een mixverpakking zodat ze alle rassen eens kunnen proeven."

 

Bron: irishmirror.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven