Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Vernooij (Urfruit): "SSCC-labels belangrijk voor het waarborgen van de volledige traceerbaarheid van het fruit"

SSCC-label en EDI voor de retail

Wordt er door de klant gevraagd om een SSCC label? Palletlabel.nl biedt hulp. Zij beschikken over vele klantspecifieke SSCC-labels en hebben ze het niet, dan maken ze het. Ook kunt u via de online Palletlabel omgeving het bijbehorende EDI-bericht, de elektronische pakbon (DESADV) versturen.

Urfruit en Palletlabel.nl
Urfruit is een partner in fruit voor internationale retailers. Mark Vernooij, eigenaar van Urfruit, vertelt waarom zij werken met de Palletlabel software van Type 2 Solutions: "In de tijd waarin traceability steeds belangrijker wordt, is Palletlabel een betrouwbare partner die volledig ontzorgt op het gebied van custom-made labels. Door de groei in het volume van Urfruit is het dagelijks gebruik van SSCC-labels belangrijk voor het waarborgen van de volledige traceerbaarheid van het fruit. De cloud oplossing is gebruiksvriendelijk en sluit prima aan op onze dagelijkse activiteiten en de informatiestromen blijven voor iedere partner in de keten inzichtelijk."


Mark Vernooij, Danielle Rouwen en Jan Vernooij van Urfruit

Wat is een SSCC-label?
SSCC is een afkorting voor Serial Shipping Container Code. Een SSCC label wordt internationaal erkend als verzendcode voor pallets en containers. Iedere container of pallet heeft een uniek SSCC label met code. Met deze code wordt het proces van tracking & tracing van pallets en containers wereldwijd mogelijk. Hierdoor wordt het logistieke proces maximaal geoptimaliseerd.

Het voordeel van SSCC-label en EDI
In de meeste gevallen wordt een SSCC label gecombineerd met een edi-bericht, de elektronische pakbon, ook wel desadv genoemd. De DESADV geeft per SSCC aan welke producten (EAN/GTIN) in welke aantallen in de omverpakking zitten. Het grote voordeel van een SSCC is, dat bij ontvangst van een pallet de magazijnmedewerker het SSCC-label kan scannen en zo de data met alle artikelen op de pallet direct zichtbaar is in het WMS of ERP-systeem. De goederenontvangst wordt hiermee versneld. Door ook gebruik te maken van de EDI-berichten ORDERS (order) en INVOIC (factuur) kan het gehele order- en bestel proces worden geautomatiseerd. 

Hoe maak je een SSCC-label aan?
Een manier om een SSCC label te maken is door de SSCC Label generator van palletlabel.nl te gebruiken. Je kunt dan zien welke informatie er nodig is om een SSCC label aan te maken en hoe een SSCC label er uit ziet.

Op de website vindt u ook een uitgebreide kennisbank met informatie en veelgestelde vragen over de GS1 standaard, het SSCC-label en EDI. Benieuwd hoe andere AGF-bedrijven met Palletlabel voldoen aan de eisen van retailers? Klik hier

Voor meer informatie:
Palletlabel
Tinstraat 47
2984 AN Ridderkerk
Tel: 0180-545151
[email protected] 
www.palletlabel.nl/sscc-label 

Publicatiedatum: