Particuliere verkoop bij De Mannen van Verhoek gesloten op last van de burgemeester

Tholen - Toen de horecazaken vanwege de Corona-uitbraak moesten sluiten, besloten de Mannen van Verhoek uit Den Haag niet bij de pakken neer te gaan zitten. Snel werd maandag een ommezwaai gemaakt naar grootschalige particuliere verkoop, zo meldden we eerder op deze site.

Zaterdagmorgen moest de groothandel echter de particuliere verkoop rond 11.30 uur per direct sluiten op last van de burgemeester en politie, anders zou er een boete van 10.000 euro volgen. "Nadat twee weken geleden de horeca per direct moest sluiten, hebben wij de ommezwaai gemaakt naar de particuliere verkoop, dit omdat wij met een grote voorraad verse groenten en  fruit zaten, maar ook omdat wij met een team van 30 man niet onnodig stil wilden komen te staan. Inmiddels hebben wij vijf particuliere verkoopdagen gehad waar wij een ieder aan verse vitamines hebben geholpen tegen eerlijke prijzen", benadrukt Enzo Verhoek op social media.

"Zo zijn we zaterdagmorgen vroeg ook weer gestart met het opbouwen en presenteren van onze producten. Waar wij om 8.00 uur open zouden gaan, kwamen de eerste mensen rond 7.30 uur binnendruppelen. Zoals je op de foto's kunt zien op de foto’s hebben wij twee strakke rijen gemaakt waar iedereen netjes met afstand één voor één geholpen werd. Toen om 09.00 twee politiewagens en twee handhavers bij ons in de straat aan kwamen gereden begon de ellende.. Direct werd er gevraagd waar wij mee bezig waren.. Of we het wel allemaal begrepen wat er aan de hand was?!? En er werd direct gedreigd dat we een boete zouden krijgen", blikt Enzo terug.

"Nu is het wel frappant om te melden dat op dag 1 notabene twee politieagenten aan het werk netjes bij ons in de rij hebben gestaan om ook spullen te kopen bij ons. Nadat er continu overleg is geweest werden ons wat dingen gevraagd. De auto’s moesten netjes weg gezet worden. Nu doen wij dit juist op zaterdag omdat er geen bedrijvigheid is bij ons op het Forepark zodat juist de auto’s niemand in de weg staan, want doordeweeks laden en lossen er dubbele trailers bij ons in de straat)..Toen kwam het volgende.. de mensen moesten op de stoep staan?! Wij hebben werknemers van ons continu rond laten lopen om iedereen met gepaste afstand netjes in de rij te laten staan op de stoep! En toen om 11:30 nadat er nog 2 politiewagens, een arrestantenbus en een motoragent met groot machtsvertoon ons kwamen mededelen dat wij per direct moesten sluiten anders zou de boete volgen.. Ongelofelijk.."

"Nu hebben we uiteindelijk uit de media moeten vernemen dat we niet moesten sluiten omdat wij de regels niet handhaafden qua afstand, maar omdat wij geen particuliere verkoopvergunning hebben. Dat is toch ongekend! Afgelopen week is er door de overheid verplicht om groothandels - en dat zijn de echte grote die u en wij allemaal kennen - aan particuliere verkoop te gaan doen", vertelt Enzo. "Wij verkopen groenten en fruit en proberen daarmee de vitamines te geven die in deze tijd zo belangrijk zijn voor de families. Dat doen we tegen eerlijke prijzen en niet voor de bloedprijzen die als u ze nog überhaupt kunt kopen in de grote supermarkten. Wij hebben dit gedaan op ons eigen terrein.. en niet vanuit een “kraampje” wat u hier en daar kunt lezen nu. Dertig man hebben de afgelopen twee weken kei- en keihard gewerkt om iedereen van donaties tot de particuliere verkoop te voorzien van onze verse top producten! Wij zullen nu op zoek gaan naar een oplossing om u te kunnen blijven voorzien van onze verse groente en fruit! Lukt ons dat niet dan is dat heel spijtig voor u en ons team van ruim dertig man en gezinnen die vanaf maandag ook thuis komen te zitten..

"Gezondheid en veiligheid staat bij ons op een dikke nummer 1 ! Wij hebben gedaan wat wij dachten dat goed was voor iedereen. Hij benadrukt de klanten te bedanken voor de opkomst, liefde en support vandaag en de afgelopen tijd! Wij zijn vanaf zaterdagavond druk bezig met iets te regelen zodat wij door kunnen gaan om hopelijk één dezer dagen onze klanten weer te kunnen voorzien van verse groenten en fruit!Ook willen wij benadrukken dat wij voor onze zakelijke klanten gewoon open zijn en hen blijven leveren!

Voor meer informatie:
Enzo Verhoek
de Mannen van Verhoek
Elbe 14
2491 BS Den Haag
0634643423
e.verhoek@demannenvanverhoek.nl 
www.demannenvanverhoek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven