Toeloop op Marokkaanse groenten en fruit door gebrek aan personeel in Spanje

"Door een gebrek aan arbeiders in Spanje, de belangrijkste leverancier van de Europese AGF-markt, is de vraag naar Marokkaanse producten de laatste dagen gestegen. Er is vooral veel vraag naar tomaten, courgettes, paprika's, aubergines, sinaasappelen en mandarijnen. Er is een groeiend aantal inkooporders geplaatst door retailers uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, het VK en ook uit Noord-Amerika," zegt Lahcen Aderdour, voorzitter van de vereniging van telers en exporteurs van groenten en fruit, aan northafricapost.com.

De toeloop op de Marokkaanse AGF-groothandelsmarkt is een gevolg van de schade die de coronacrisis heeft aangericht: de Spaanse tuinbouwsector werkt momenteel op 10% van zijn capaciteit, terwijl Italië en Portugal bijna tot stilstand zijn gekomen.

De Marokkaanse landbouwsector draagt 19% bij aan het nationale BBP en biedt werk aan meer dan 4 miljoen mensen, waaronder ongeveer 100.000 in de agrisector. Deze sector speelt een sleutelrol in het macro-economisch evenwicht van het land. Het ondersteunt het inkomen van 80% van de 14 miljoen mensen op het platteland die in de tuinbouwsector werken, die lange tijd te lijden heeft gehad door minimale investeringen en een lage productiviteit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven