Blog Studio Voorhuis

Waarom foodfotografie een specialisme is

Bij het maken van een professionele foodfoto zijn minimaal drie mensen betrokken: een foodstylist, een stylist en een fotograaf. Zij kijken allemaal vanuit hun eigen discipline naar een beeld, maar wel allemaal met dezelfde vraag in gedachten. Ziet het eten er zo lekker mogelijk uit of kan het nóg lekkerder? In elke foto komen dus drie specialismen samen. Studio Voorhuis verklaart het traject wat er aan zo'n shoot vooraf gaat

Verfkwast
Gaat het om een shoot voor een magazine, dan is er eerst overleg met de art director. Wat voor sfeer wil die neerzetten? De stylist zoekt daar vervolgens de juiste styling bij. Bij Studio Voorhuis hebben we een groot magazijn met servies in alle kleuren en maten. En voor de perfecte ondergrond of het ideale decor hanteert onze stylist gewoon even zelf de verfkwast. Dit alles gebeurt in nauw overleg met de foodstylist en de fotograaf. Welke kleuren overheersen straks in het gerecht, wat voor styling past daarbij? En welk standpunt is het meest geschikt? Als het gerecht onderdeel is van een serie of menu, is het bovendien belangrijk dat de samenhang duidelijk is.  

Teamwork
Onze foodstylist is opgeleid als kok. Als hij een recept leest, ziet hij het gerecht in zijn hoofd al voor zich. We beschikken over een professionele horecakeuken, die meteen naast de fotostudio ligt. De styling staat al klaar en onze fotograaf kiest het standpunt en het licht dat het best bij het gerecht past. Zo is elke foto echt teamwork.

Improvisatie
Maar de voordelen van zo’n op elkaar ingespeeld team merk je pas echt bij een shoot op locatie, bijvoorbeeld voor een kerstnummer. De stylist tovert zo’n locatie midden in de zomer om tot sfeervol kersthuis. Ook worden er modellen in feestkleding geregeld, die aan een tafel vol kerstgerechten op de foto worden gezet. Dat betekent dat die gerechten ter plekke moeten worden bereid. Je weet niet altijd van tevoren waar je terechtkomt en alles moet in één dag af. Dat vergt dus een goede voorbereiding, flink wat creativiteit en hier en daar wat improvisatie. Het is dan heel fijn als je precies weet wat de taakverdeling is, wie waar op let en wie waar verantwoordelijk voor is. Met zo’n team van specialisten kun je overal uit de voeten!

Bron: Studio Voorhuis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven