Aardappelprijs toch nog 6% lager dan vorig jaar

Rusland: Tekort aan goede aardappelen drijft prijzen op

In Rusland leidt een tekort aan kwaliteitsaardappelen tot een sterke stijging van de prijzen, melden EastFruit-projectanalisten. Volgens de dagelijkse monitoring heeft het beperkte aanbod van kwaliteitsaardappelen, evenals de toegenomen vraag naar deze producten door groothandelsbedrijven en retailers, de Russische telers in staat gesteld hun aardappelen tegen duurdere prijzen te verkopen.

Vandaag de dag slagen de handelaren erin om aardappelen van hoge kwaliteit te leveren voor 8-15 roebels/kg (0,10 - 0,18 €/kg), wat gemiddeld 10% hoger is dan aan het einde van de vorige week. Sommigen hebben hogere prijzen vastgesteld, maar ze geven toe dat kopers nog niet akkoord zijn gegaan met dergelijke voorwaarden.

Volgens de marktspelers zijn de voorraden kwaliteitsaardappelen in de Russische bewaring al zeer beperkt, terwijl de vraag sterk toeneemt. Dit is de belangrijkste reden voor de prijsstijging. Opgemerkt moet worden dat de telers er onder de huidige omstandigheden ook in slagen om de prijzen voor producten van mindere kwaliteit te verhogen.

Ondanks de stijging van de aardappelprijs op de Russische markt is de aardappel nog steeds gemiddeld 6 procent goedkoper dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd hebben de meeste marktdeelnemers er vertrouwen in dat de positieve prijsdynamiek in het aardappelsegment zal aanhouden, gezien de snelle afzet van kwaliteitsaardappelen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven