AvoRipe is de oplossing voor een typisch eerste-wereldprobleem

"Wanneer is mijn avocado eetrijp?"

Voor degenen die dol zijn op de romige smaak van avocado maar geen idee hebben wanneer hun avocado rijp genoeg is om gegeten te worden, bestaat er een moderne oplossing. Eden Bar-Tov en Elan Goldberg ontwierpen namelijk de AvoRipe, een apparaat dat je vertelt wanneer je avocado eetrijp is. 

Voor het bepalen van de rijpheid namen de twee de stevigheid en kleuring als uitgangspunten. Zij bouwden een houder met een TCS3200 kleurensensor voor de avocado en 3D-printten een servo ondersteunde grijper met daaraan een krachtsensor.

Door het stap voor stap sluiten van de grijper en het aflezen van de krachtsensor kan worden bepaald hoe zacht de avocado is. Door de toepassing van een ESP8266-besturingseenheid is het apparaat een volledig IoT-toestel, dat de meetgegevens doorstuurt naar een smartphone-app en opslaat in een Adafruit.IO-dashboard. 

Er is echter één groot nadeel: om de sensoren te kalibreren, heeft men een paar perfect rijpe avocado's nodig, waardoor men eigenlijk is een kip-en-ei-situatie terechtkomt. Desondanks is het apparaat een mooi staaltje van het koppelen van de diverse beschikbare platforms door hobbyisten. 

 

Bron: hackaday.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven