Singapore teelt groenten in supermarkten

Het doel van Singapore om de voedselzekerheid te vergroten, heeft geresulteerd in het ontstaan van verschillende hightech binnenteeltbedrijven waar bladgroenten wordt gekweekt in een gecontroleerde omgeving. De inspanningen werpen inmiddels hun vruchten af, want veel supermarkten in Singapore bieden nu lokaal geteelde groenten aan.

Maar omdat deze teeltbedrijven vaak in gebouwen zijn gevestigd, zijn ze niet in het zicht van het grote publiek. Binnenkwekerij Sustenir heeft een manier gevonden om de zichtbaarheid te vergroten en consumenten te informeren over de manier waarop hun groenten worden verbouwd.

Van teler tot bord
Onlangs introduceerde Indoor Farm Sustenir een tentoonstelling, genaamd 'van teler tot bord' in de supermarkt Cold Storage Great World City, waar ze hun techniek laten zien. Consumenten kunnen de groenten die in de schappen liggen bekijken terwijl ze opgekweekt worden.

Indoor mini-teeltbedrijf
Sustenir's tentoonstelling is niet de eerste in zijn soort in Singapore. In augustus 2019 introduceerde NTUC FairPrice in VivoCity een overdekte mini-teeltbedrijf van ComCrop's in hun winkel. Het tonen van de groenten in de supermarkt zou de Singaporezen een beter begrip kunnen geven van hydrocultuur en waarom deze groenten duurder zijn dan geïmporteerde groenten.

Bron: Agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven