Beperkte toegang tot winkels

Roemeense politie controleert in supermarkten op handhaving van coronusvirusmaatregelen

Twee gezamenlijke teams, bestaande uit vertegenwoordigers van het directoraat Volksgezondheid van Bistrița-Năsăud en de provinciale politie-inspectie van Bistrița-Năsăud, hebben in de belangrijkste hypermarkten en supermarkten van de gemeente controleacties uitgevoerd om na te gaan in hoeverre de aanbevelingen om de verspreiding van het Covid-19-virus te voorkomen, worden opgevolgd.

Gebleken is dat alle winkels beschikken over dispensers met biociden voor handdesinfectie (voor zowel personeel als klanten) en specifieke ontsmettingsmiddelen voor oppervlakken. Ook worden alle winkelwagens, handgrepen, ingangen en binnenoppervlakken gedesinfecteerd volgens een vastomlijnd plan. Het personeel draagt handschoenen of heeft toegang tot handdesinfectiemiddelen. Alle producten die gebruikt worden voor hygiënische doeleinden zijn gecontroleerd op kwaliteit. Bovendien is de officiële informatie over het coronavirus overal zichtbaar gemaakt.

De vertegenwoordigers van de grote supermarkten toonden zich zeer bewust van de problematiek en vroegen om aanvullende aanbevelingen van specialisten binnen de directie Volksgezondheid.

Er is één punt dat in de huidige context verbeterd moet worden en dat is de inachtneming van een zekere afstand tussen de klanten in de winkels. Het veiligheidspersoneel waarschuwt in dit verband, maar niet iedere klant volgt deze aanwijzingen op. Deze controles zullen in de komende periode worden geïntensiveerd, met name tijdens de spitsuren, om na te gaan of de voorschriften betreffende de beperkte toegang tot de winkels en het afstand houden ten opzichte van elkaar, bijvoorbeeld in de rij voor de kassa, worden nageleefd.

In de afgelopen twee weken hebben de teams ook de belangrijkste vervoersbedrijven in hetzelfde gebied bezocht om ervoor te zorgen dat de preventieve maatregelen die in deze periode nodig zijn, op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Bron: timponline.ro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven