‘Business Lab Oeganda’

Nederlandse ambassade ondersteunt Oegandese fruittelers

De Nederlandse ambassade heeft een programma opgezet om de Oegandese AGF-sector verder te professionaliseren en hen in contact te brengen met afnemers in Nederland en Europa. Het programma heet ‘Business Lab Oeganda’ en bestaat uit een opleiding van 18 maanden voor met name fruittelers, maar ook voor tussenhandelaren. De deelnemers worden getraind om hoogwaardige exportproducten te kunnen leveren op basis van een duurzaam toeleveringsbeheer.

Annelies Kannekens, programmamanager, vertelt dat de deelnemers worden voorbereid op het sluiten van overeenkomsten met gerenommeerde ondernemers, met name in Nederland en Europa. Het gaat dan specifiek om de export van jackfruit en van gedroogd fruit.

Business Lab Oeganda richt zich op de middellange termijn op het opbouwen van een distributienetwerk voor de afzet van jackfruit en het ontwikkelen van een merk voor jackfruitproducten voor zowel de lokale als de internationale markt. Het programma focust ook op het verbeteren van de samenwerking tussen Oegandese telers van gedroogd fruit om de internationale markt te bevoorraden door middel van innovatie en het opbouwen van een kwaliteitsmerk voor de Oegandese producten.

Bron: newvision.co.ug


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven