Mercadona zegt dat de aanvoer in haar winkels verzekerd is

Lidl vult voorraad levensmiddelen in Madrid en Barcelona aan

Lidl heeft dinsdagochtend contact opgenomen met zijn vaste leveranciers met de melding dat het dringend de voorraden wil aanvullen. Volgens een e-mail waartoe de Spaanse nieuwsdienst El Confidencial toegang heeft gehad, betreft de voorraadaanvulling vooral de winkels in Madrid, Barcelona en Vitoria, waar de mensen uit angst voor het coronavirus massaal boodschappen doen en er daardoor een tekort aan levensmiddelen dreigt te ontstaan in de schappen.

De directeur van de Spaanse supermarktketen Mercadona, Juan Roig, heeft anderzijds opgeroepen tot kalmte en heeft verzekerd dat er geen afzetproblemen zullen zijn. “Angst is een slechte raadgever. Laten we vertrouwen op onze gezondheidszorg”, zei Roig.

Om het voorraadprobleem het hoofd te bieden, probeert Lidl de aanvoer van zowel verse als niet-bederfelijke producten te garanderen door de aankopen te intensiveren. De discounter heeft contact opgenomen met zijn leveranciers om de aantallen van reeds geplaatste bestellingen naar boven toe bij te stellen. Lidl, met een marktaandeel van ongeveer 5,6% in Spanje, legt uit dat het een uitzonderlijke maatregel betreft en vraagt de telers, fabrikanten en leveranciers een inspanning te doen om aan de vraag te voldoen.

Mercadona, de belangrijkste afzetketen met een marktaandeel van 26,4%, heeft daarentegen opgeroepen tot kalmte. De directeur gaf toe dat er impulsieve aankopen plaatsvinden in Madrid en Baskenland, maar hij verzekerde dat zijn bedrijf goed voorbereid is om het aanbod in al zijn winkels te garanderen.

“Dinsdagnamiddag hebben we een impulsieve aankoopreactie gemerkt in onze winkels in de steden Vitoria en Madrid naar aanleiding van de door de overheid aangekondigde maatregelen”, zei Roig, die daarmee verwees naar de sluiting van scholen in beide steden. “Ook woensdagmorgen zagen we een gelijkaardige situatie, maar meer in Madrid dan in Vitoria. In de rest van Spanje merken we vooralsnog geen abnormale toestanden”, zei hij. "Mercadona gaat zeer efficiënt te werk, net zoals de rest van de afzetsector. De aanvoer van de producten is gegarandeerd", verzekerde hij.

Op dit moment heeft de supermarktketen zijn plannen voor deze week niet gewijzigd en vult het de schappen aan met product uit de eigen magazijnen. Officiële bronnen wezen erop dat het Spaanse leveranciersnetwerk van Mercadona met meer dan 350 fabrieken en leveranciers groot genoeg is om te voldoen aan een piek in de vraag.

Bron: elconfidencial.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven