Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kwaliteit zal de doorslag geven

Grotere vraag kan leiden tot een stijging van de Poolse aardappelprijzen

De eerste dagen van maart brachten positieve veranderingen in de situatie op de Poolse groothandelsmarkt voor aardappelen met zich mee. De telers spreken over een duidelijke stijging van de vraag in dit segment, zoals analisten van het EastFruit-project melden onder verwijzing naar de website van de versmarkt.

Aardappelen in Polen worden verkocht voor € 0,17-0,23/kg, wat gemiddeld 13% duurder is dan aan het einde van de vorige werkweek.

Opmerkelijk is dat deze stijging alleen wordt waargenomen in het segment van de kwaliteitsproducten. Volgens de telers bestaat het overgrote deel van de voorraden in de Poolse bedrijven op dit moment uit aardappelen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Het aanbod van lokale producten van hogere kwaliteit is momenteel dus vrij beperkt.

Vermeldenswaard is ook dat de prijs van aardappelen in Polen nog steeds gemiddeld 18% lager is dan begin maart 2019. Tegelijkertijd zijn de marktspelers van mening dat een snelle stijging van de aardappelprijzen niet waarschijnlijk is.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven