TLN: controleer vooraf of laden en lossen mogelijk is in Noord-Italië

In de noodmaatregelen voor Noord-Italië die de Italiaanse premier Conte in de nacht van zaterdag bekendmaakte staat geen bruikbare informatie voor de transportsector. TLN adviseert zijn leden daarom te controleren of laden en lossen mogelijk is op adressen in de gebieden waarvoor de quarantainemaatregelen gelden.

Gebieden waar quarantainemaatregelen gelden
Het gaat om de regio Lombardije en de regio rond Milaan waar twaalf provincies onder vallen. Ook in veertien provincies buiten Lombardije gelden de quarantainemaatregelen. Voor vakantieregio’s als Zuid-Tirol en het Aosta-dal zouden geen quarantainemaatregelen gelden, ondanks het verscherpte reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Controleren
Bel elke keer met het adres in het benoemde risicogebied, als je er moet laden of lossen. Vraag of het adres op de afgesproken datum en tijd bereikbaar is en open is voor laden/lossen. Als je zelf geen contact hebt met de verzender of ontvanger, informeer dan tijdig bij je opdrachtgever. Op deze manier voorkom je verrassingen en financiële schade door het niet kunnen laden of lossen van goederen.

Hygiënemaatregelen
Op veel laad- en losadressen krijgen chauffeurs te maken met hygiënemaatregelen. Bijvoorbeeld door het vooraf en daarna handenwassen, het verplicht gebruik van mondkapjes en ze na gebruik direct weggooien, twee meter afstand te houden van personen. TLN adviseert zoveel mogelijk mee te werken met de eisen en wensen op laad- en loslocaties.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven