Thermo King Transportkoeling:

"Connected Solutions biedt volledige controle over de koudeketen tijdens transport"

Update: Thermo King Transportkoeling niet aanwezig op Transport Compleet Hardenberg 2020

Thermo King Transportkoeling en haar moedermaatschappij Trane Technologies dragen de veiligheid en gezondheid van medewerkers en relaties hoog in het vaandel. Daarom is besloten om niet deel te nemen aan Transport Compleet van 24 t/m 26 maart in Hardenberg.

Dave Regnery, President & Chief Operating Officer bij Trane Technologies: “De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij onze mensen en andere betrokkenen. De veiligheid en het welzijn van ons team, klanten en partners is een topprioriteit. “ Daarom is besloten om wereldwijde, duidelijke procedures te handhaven om medewerkers en relaties van Trane Technologies en Thermo King Transportkoeling zo veel mogelijk te beschermen. We beperken reizen tot het minimum en vermijden grote bijeenkomsten en vergaderingen. Dit betekent ook dat deelname en bezoek aan beurzen voorlopig niet plaats vindt.

Thermo King Transportkoeling blijft de gebruikelijke service verlenen vanuit haar 10 servicevestigingen en met haar mobiele service bij klanten zelf, met in achtname van de hygiene protocollen die wereldwijd worden geadviseerd.Thermo King E-200
De nieuwe Thermo King E-200 koelinstallatie is te zien

op de stand van Thermo King Transportkoeling tijdens Transport Compleet Hardenberg. De unit is standaard voorzien van power management intelligence (PMI) waardoor de koelmotor intelligent met het beschikbare vermogen van een bedrijfswagen omgaat. Deze koeling is uitermate geschikt voor volledig elektrische voertuigen en PIEK gecertificeerd. Optioneel kan de koelunit voorzien worden van een back-up accu waardoor de koelinstallatie volledig onafhankelijk van de dynamo van de bedrijfswagen opereert en bij elektrische voertuigen de actieradius zo groot mogelijk maakt. De E-200 is eenvoudig te bedienen vanuit de cabine van de bedrijfswagen met de Thermo King Smart Reefer Controller die standaard bij de koelmachine geleverd wordt. Net zoals alle Thermo King units is deze koeling ontwikkeld voor het gebruik van de laatste generatie koudemiddelen die voldoen aan de Europese F-gassen regeling. Tevens is deze unit ook volledig voorbereid op de telematics hardware van Thermo King.

Everest: dé combinatie voor de beste isolatie en koelinstallatie van bedrijfswagens
"Met het Everest programma biedt Thermo King Transportkoeling een totaaloplossing voor geconditioneerd vervoer voor het midden- en kleinbedrijf. Van elke bedrijfswagen maken we een volwaardige koelwagen met de meest geschikte isolatie en Thermo King koelinstallatie. Zowel voor de isolatie als voor de koelmachine zijn veel opties beschikbaar waardoor elke Everest bedrijfswagen een product op maat wordt. Bovendien is men verzekerd dat voldaan wordt aan de strengste normen voor voedselveiligheid en hygiëne", aldus het bedrijf. 

"Optimaal comfort met de Frigoblock FK25i"
De Frigoblock FK25i is de eerste en enige elektrische koelmachine die aan de Euro 6 normering voldoet. Verder beantwoordt het transportkoelsysteem aan PIEK, ligt de capaciteit 200% hoger dan bij gebruikelijke dieselkoelmachines en wordt de koelmachine aangedreven door een Euro 6 motor. Het gepatenteerde Frigoblock kantelsysteem voorziet in een lagere bouwhoogte wat gunstig is indien men bijvoorbeeld lage bruggen of viaducten passeert. Ook is er sprake van een schonere opbouw van de carrosserie vanwege het ontbreken van plafondverdampers en bijbehorend leidingwerk. Hiermee is de Frigoblock FK25i het systeem dat bijdraagt aan HACCP en comfort biedt aan chauffeurs en hun (werk)omgeving.

Frigoblock Dealer of the Year Award
"Onlangs op het internationale evenement van Thermo King - het Dealer Principal Conference in Barcelona - won Thermo King Transportkoeling uit meer dan 100 internationale dealers voor het tweede jaar op rij de award voor beste Frigoblock dealer. Sinds 2016 is Thermo King Transportkoeling voor de Nederlandse markt dealer van zowel Thermo King als Frigoblock producten. Doordat veel Nederlandse steden steeds hogere eisen stellen aan lucht- en geluidskwaliteit zoekt men ook in de truckmarkt naar alternatieve aandrijfsystemen. Met onder meer Frigoblock producten bieden we hiervoor een alternatief", aldus Thermo King Transportkoeling. 

"Connected Solutions: met Trailer Assist en Lease Assist alles onder controle"
Het Connected Solutions programma van Thermo King biedt volledige controle over de koudeketen tijdens transport. Alle recente Thermo King units, geschikt voor bedrijfswagen, truck of trailer, worden met de Thermo King BlueBox voorzien van uitgebreide connectiviteit. De BlueBox verzamelt gegevens van de koelunit die realtime bekeken én bediend kunnen worden. Dit maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk voor directe unitregeling en toegang tot kritieke gegevens.

"Trailer Assist, een tool van Connected Solutions, biedt wagenparkbeheerders het meest complete inzicht in de vloot. Trailer Assist combineert alle kritieke data van zowel de inhoud van de trailer als van de trailer zelf in het Thermo King TracKing webportal. Van bandenspanning en temperatuur in de trailer en van alarmcodes tot de exacte locatie. Dat maakt plannen, efficiënt beheer en uitgebreide rapportages mogelijk vanuit één database."

Voor verhuur- en leasemaatschappijen ontwikkelde Thermo King Lease Assist. Met Lease Assist vereenvoudigt het klantbeheer door lease- en huurovereenkomsten van koelunits met één enkele klik te activeren, pauzeren of deactiveren. Lease Assist geeft de status van alle units weer: of ze nu onderweg zijn, op de binnenplaats staan of klaarstaan om geleased of verhuurd te worden.

Met het Connected Solutions programma geeft Thermo King ondernemers meer inzicht, helpt schade te voorkomen van en vergroot de mogelijkheden om de kwaliteit te bewaken.

Nieuwe code 95 cursus Geconditioneerd transport & Sierteelt
Thermo King Transportkoeling brengt haar kennis op het gebied van geconditioneerd transport graag over aan transportbedrijven, chauffeurs en eigen rijders. Daartoe werd de Code 95 cursus ‘geconditioneerd vervoer & digitale tachograaf’ ontwikkeld. Die is nu uitgebreid met een nieuwe training speciaal ontwikkeld voor de sierteelbranche.

Ook deze training telt mee voor 7 punten Code 95. De training omvat uiteraard de werking en bediening van de koelinstallatie en gaat dieper in op de logistieke uitdagingen in de sierteeltbranche. 

Voor meer informatie:
Lonneke van Kerkfort & Annemarie Seymus
Thermo King Transportkoeling      
010 – 41 04 129 / 010 – 41 04 128
lonneke.vankerkfort@thermoking.com
annemarie.seymus@thermoking.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven