Panama verzekert zich van voldoende aardappelaanvoer in 2020

De aanvoer van aardappelen in Panama is verzekerd voor heel 2020 door voor bijkomende import te zorgen als aanvulling op de nationale teelt, zo meldt Raúl Saucedo Alderete, directeur van de Panamese Voedselveiligheidsdienst (Aupsa).

Saucedo legt uit dat er momenteel 57.207 kilo geïmporteerde aardappelen in de handel circuleren en dat er nog vóór april 59.647 kilo zal bijkomen dankzij de vrijhandelsovereenkomst met Canada.

In vergelijking met 2018 is de import van aardappelen voor de periode vanaf augustus vorig jaar tot heden met 75% gedaald. De Panamese telers hadden daarop aangestuurd en de regering heeft gehoor gegeven aan die vraag.

"We hebben het voordeel dat de binnenlandse teelt bijna het hele jaar door voor een goede oogst zorgt. In februari en maart is er wat minder eigen volume beschikbaar door het gebrek aan water. In die periode vallen we terug op importproduct zodat de Panamees ook dan aardappelen op zijn bord vindt", voegt Saucedo eraan toe.

De Panamese aardappel komt vooral in de maanden oktober, november, december en januari in de handel, maar ook in andere maanden want ongeveer 90% van de aardappelconsumptie is van binnenlands product.

Bron: radiolaprimerisima.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven