sperziebonen, avocado’s en pepers

Rwandees pakstation vernieuwd om export naar Nederland te stimuleren

De Rwandese National Agricultural Export Development Board (NAEB) opende onlangs het verbeterde verwerkingsbedrijf dat de kwaliteit en veiligheid van de nationale producten zal helpen om aan de internationale markteisen te voldoen. Het evenement werd georganiseerd door de CEO van de NAEB, Willian Bill Kayonga en Ton Negenman, Eerste Secretaris op de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Rwanda.

In het verwerkingsbedrijf worden tuinbouwproducten, zoals groenten en fruit, ontvangen, gesorteerd en verpakt voordat ze naar de markt worden gebracht. De faciliteit verwerkt momenteel 50 tot 100 ton groenten en fruit per week voor exportdoeleinden.

Negenman zei dat het de particuliere sector en een aantal exporterende bedrijven in staat stelt om hun producten op de internationale markten te krijgen: "Op dit moment maken exporteurs gebruik van dit pakstation voor de export van sperziebonen, avocado's en pepers. Van hier vertrekken ze naar Nederland, waar ze terecht komen in de supermarkten."

NAEB Horticulture Packaging House werd in eerste instantie opgericht in 2017 met financiële steun (448.000 euro) van de Wereldbank om de tuinbouwsector in Rwanda te faciliteren en te ondersteunen en voor te bereiden op exportmogelijkheden.

Van augustus tot december 2019 werd de verwerkingsfaciliteit opgewaardeerd met € 300.000, een subsidie van HortInvest, een project dat wordt gefinancierd door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en dat de ontwikkeling van de waardeketen van de tuinbouw in Rwanda bevordert.

De upgrade verhoogde de capaciteit van drie koelcellen naar vier en vergrootte de koelefficiëntie en de verwerkingscapaciteit van 516 m3 naar 700 m3.

Bron: newtimes.co.rw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven