Inspecties op etikettering citrus in Andalusië

Het Directoraat Generaal Consumentenzaken voert een inspectiecampagne uit om na te gaan of de etikettering van citrus dat in Andalusië op de markt komt wel aan de geldende regels voldoet. Deze campagne wordt gehouden in het kader van het project 'Maatregelen voor de Citrussector'. 

Dit landelijke project dat wordt uitgevoerd in overleg met de brancheorganisaties en autonome regio's heeft onder meer betrekking op de aanscherping van de jaarlijkse kwaliteitscontroleplannen.  

De campagne is gericht op citrus dat vers wordt verkocht op de binnenlandse markt. In totaal zullen 120 bedrijven in heel Andalusië worden bezocht en zullen er 720 controles plaatsvinden om te kijken of aan de etiketteringseisen wordt voldaan, zowel bij verpakte als los verkochte producten. Er zal in het bijzonder worden gekeken naar de  aanduiding van de herkomst van de producten. 

Voor producten die los worden verkocht, geldt dat de verplichte informatie bij het product op het verkooppunt te zien is. Hierbij moeten de naam van het product, het ras (verplicht bij sinaasappelen en mandarijnen, optioneel bij citroenen), het land van herkomst en de klasse worden vermeld. 

Verpakte producten moeten naast bovengenoemde informatie ook van een etiket met de naam en het adres van het pakstation of de verlader worden voorzien. Daarnaast moet het product duidelijk zichtbaar zijn en moet de maat van het fruit en het gewicht van de verpakking worden aangegeven. 

Deze campagne wordt uitgevoerd in het kader van het Consumer Inspection Plan 2020, dat zal bestaan uit 26 campagnes, waarbij zo'n 9.000 controles plaats zullen vinden met als doel de rechten van consumenten te versterken en beschermen en het garanderen dat aangeboden producten en diensten aan de geldende veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen. 

Bron: cordopolis.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven