Zondag favoriete aardappeldag

Hoeveel keer eten we aardappelen per week?

Bord Bia, het Ierse staatsbureau met als doel de verkoop van Iers voedsel en tuinbouw te bevorderen, besloot uit te zoeken hoe aardappelen in het eetpatroon passen. Over een periode van een week en het onderzoeken van 7.866 maaltijden toonde hun onderzoek aan dat aardappelen voor 28% deel uitmaakten van de maaltijden. Natuurlijk zijn pasta en rijst de grootste concurrenten, maar de aardappel wint nog steeds. Pasta maakte slechts 14% uit van de maaltijden, rijst 12%, over een periode van zeven dagen.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat het aardappelgebruik gedurende de week varieerde. De zondag was de meest populaire dag om aardappelen te eten: 38% van alle maaltijden op zondag was met aardappelen bereid.

Op maandag was de aardappel in 30% van de maaltijden vertegenwoordigd en naarmate de week vorderde nam het aardappelgebruik af tot 22% op zaterdag.

Het gebruik van aardappelen varieerde enorm binnen de leeftijdsgroepen. Jongere mensen aten het minst aardappelen. In slechts 14% van alle maaltijden van 18-24 jarigen was een aardappel bereid. Naarmate de leeftijd toenam, nam ook de consumptie van aardappelen toe. Mensen van 65+ aten het meest aardappelen. In 43% van de maaltijden werden aardappelen verwerkt.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven