Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Proef met paarse Yoom-tomaat in Australië

Syngenta heeft de Yoom-tomaat ontwikkeld die nu al veel lof oogst en de Fruit Logistica Innovation Award in de wacht wist te slepen. Wereldwijd vinden er proeven plaatst, zo ook in Australië. 

"Het ras is totaal anders en daagt de zintuigen van de consument echt uit," zegt Dion Potter, productmanager bij het bedrijf voor Australië en Nieuw-Zeeland. "De naam Yoom heeft dit ras te danken aan haar unieke smaakprofiel. Deze tomaat heeft namelijk een umamismaak, een combinatie van zoet en zuur."

Potter vertelt dat de Yoom-tomaten al te koop waren in delen van Europa en uitgetest zijn in diverse kassen in New South Wales, Victoria en South Australia. "We willen nu uitvinden hoe we het beste uit dit ras kunnen halen onder de lokale omstandigheden in Australië en Nieuw-Zeeland," vervolgt hij. "We kijken hoe we dit ras het best kunnen telen omdat het totaal anders is. De proeven zijn al van start gegaan en we zullen het concept aan retailers presenteren. Als alles goed gaat, dan hopen we deze tomaat eind volgend jaar op de markt te kunnen brengen."

 

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven